DF har ikke planer om at hjælpe flere handicappede ud af kontanthjælpsloft

Danske Handicaporganisationer er ’skuffet’ over Dansk Folkeparti. Det ligner ikke DF, siger formand.

Bent Bøgsted (DF) siger, at det nye kontanthjælpsloft med stor sandsynlighed ikke bliver ændret mere, før det vedtages i næste uge. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)

Dansk Folkeparti vil ikke være med til at undtage handicappede enlige forsørgere fra kontanthjælpsloftet og handicappede par fra loftets omstridte 225 timers-regel.

Det har Enhedslisten ellers stillet et såkaldt beslutningsforslag om, efter at DR Nyheder blandt andet har kunne fortælle om handicappede fra netop de to grupper, der bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft.

- Vi går ikke ud og støtter et ændringsforslag fra Enhedslisten, siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

I sidste uge åbnede partiets medlem af beskæftigelsesudvalget Marlene Harpsøe (DF) ellers op for at kigge nærmere på, hvorvidt at gruppen af enlige handicappede skulle undtages kontanthjælpsloftet.

Men det nye kontanthjælpsloft bliver med stor sandsynlighed ikke ændret mere, før det vedtages i næste uge.

Det siger Bent Bøgsted nu, og dermed er partiet på linje med de resterende partier i blå blok.

Andre grupper undtaget

For få uger siden blev handicappede kontanthjælpsmodtagere, der bor i særligt, handicapvenlige boliger, ellers undtaget fra kontanthjælpsloftet af de blå partier.

Men der skal noget helt ekstraordinært til, hvis der skal pilles yderligere ved kontanthjælpsloftet, inden det vedtages 17. marts, slår Bent Bøgsted fast:

- Så skal vi have totalt overset en gruppe, og jeg mener ikke, at vi har overset den gruppe, som Enhedslisten har foreslået at undtage, siger han.

Dansk Folkepartis beslutning skuffer Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, der mener, at partierne i blå blok sender en stor gruppe handicappede ud i fattigdom:

- Nu gør man bare folk fattige. Jeg synes ikke, det ligner Dansk Folkeparti, at gå efter de svage i samfundet, siger Thorkild Olesen.