DF: Hizb ut-Tahir skal forbydes

Nu må politikerne overtage styringen fra juristerne og en gang for alle stemme for at forbyde den islamistiske forening Hizb-ut-Tahir, mener Dansk Folkeparti.

Hizb ut-Tahrir-medlemmer under en stor demonstration i København i februar. (© DR)

Dansk Folkeparti vil nu fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, der pålægger regeringen at forbyde den islamistiske forening, Hizb ut-Tahrir.

Vil have væbnet modstand

Partiet tager skridtet, efter at Hizb ut-Tahrir på et debatmøde vil opfordre til væbnet modstand på grund af krigen i Afghanistan.

Invitationen til debatmødet viser billeder af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan

Ikke flere undersøgelser

Både De radikale og SF vil have undersøgt, om foreningen kan forbydes, men det er ikke nok, mener Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti:

- Det er det samme hver gang, Hizb ut-Tahir kommer i søgelyset. Så stiller politikerne sig op i en række, og kræver, at juristerne undersøger om foreningen kan forbydes, og hver gang er svaret, at det kan den ikke.

Træder på vore soldater

- Det er på høje tid, at politikerne overtager styringen fra juristerne, og det er på sin plads, at både regeringspartierne og oppositionen stemmer for, at forbyde foreningen en gang for alle. De træder på vores soldater, og grænsen skal trækkes et sted, siger Martin Henriksen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter