DF: Islam skal bekæmpes som nazismen

Dansk Folkepartis kirkeordfører, Jesper Langballe, mener, at religionen islam er en pest over Europa, der bør bekæmpes som nazismen - men på ord.

- Islam er entikkende bombe, sagde Jesper Langballe Foto: Dansk Folkeparti, © Partietshjemmeside

Dansk Folkepartis kirkeordfører, Jesper Langballe, mener, atreligionen islam er en pest over Europa, der bør bekæmpes somnazismen. Præsten Jesper Langballe fastslog partiets linie fraFolketingets talerstol under behandlingen af udlændingeloven:

- Vi har sagt, at islam skulle bekæmpes. Ja, det skal den,ligesom nazismen og kommunismen skulle bekæmpes, sagde JesperLangballe og tilføjede:

- Men på ord.

Islam en tikkende bombe

Dansk Folkepartis kirkeordfører mener, at han efter at havestuderet islam som teolog gennem ti år kan fastslå, at kristendomog islam ikke kan fungere i fredelig sameksistens.

- Islam er en tikkende bombe, sagde Langballe, der prøvede atunderstrege fra Folketingets talerstol, at hans krav om bekæmpelsenaf islam ikke skal tages som nedsættende tale mod en gruppe påbaggrund af deres religion.

- Men der er tale om at bekæmpe en religion, som er en pest forEuropa, sagde Langballe, der mener, at han som præst har givet etløfte på netop at bekæmpe islam.

Hård kritik af udtalelser

Enhedslistens Søren Søndergaard beskyldte Jesper Langballe for atlide af "religiøse vrangforestillinger", mens SF's Kamal Qureshimente, at Langballe - med Folketingets talerstol som afsæt - vargodt i gang med at lægge en gruppe for had på grund af deresreligiøse overbevisning.

Diskussionen fik på et tidspunkt Jesper Langballe til atunderstrege, at han ikke vil bekæmpe islam ved at forbydereligionen ved lov, mens integrationsminister Bertel Haarder (V)mente, at Jesper Langballe holdt sig indenfor stregen.

- Når Jesper Langballe siger, at islam skal bekæmpes med ord -med ord - så er der intet udemokratisk i det, sagde BertelHaarder.

Facebook
Twitter