DF: Jarlov er arrogant og er kun blevet minister, fordi de ikke kunne finde andre

To timer efter Rasmus Jarlov blev præsenteret som ny erhvervsminister på Amalienborg, byder Dansk Folkeparti ham velkommen med en usædvanlig hård kritik.

Rasmus Jarlov (K) får en særdeles hård velkomst af støttepartiet Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, der blandt andet kalder Jarlov "hovskisnovski". (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Sjældent - hvis nogensinde tidligere - har en minister fået en så hård velkomst af et støtteparti, som den Dansk Folkeparti nu giver landets nye erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K).

Den nyudklækkede konservative minister får som en af sine nærmeste samarbejdspartnere Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, der nu udtrykker sin store skuffelse over, at det netop bliver Rasmus Jarlov, som han nu skal samarbejde med om erhvervspolitikken.

Den nye minister "er sig selv nærmest" og hilser aldrig på gangene, lyder kritikken.

- Folk kan grine eller lade være, men jeg lægger meget i, om man gider tale med hinanden, når man går forbi hinanden på Christiansborg. Jeg har været herinde i 14 år, og han har ikke hilst endnu. Jeg synes da, det er et dårligt udgangspunkt at have, når man skal til at samarbejde med en ny minister, siger Hans Kristian Skibby og konkluderer:

- Rasmus Jarlov mener, at han er lidt mere end andre. Han er sådan lidt hovskisnovski.

- Han er ikke en, der taler til folk, men typisk også ned til folk. Det er den måde, jeg har oplevet det på.

Så du synes, han er arrogant?

- Ja, ordet arrogant er et, du bruger – det kunne også godt komme ud af min mund, siger Hans Kristian Skibby.

Rasmus Jarlov har haft sin gang på Christiansborg som konservativt folketingsmedlem i fem år og har blandt andet været finansordfører, forsvarsordfører og beskæftigelsesordfører. Spørger man DF-ordføreren, har han ikke gjort noget godt indtryk hos kollegerne:

- Jeg har ikke hørt ret mange, der har talt om ham som en åbenhjertelig og folkelig politiker – tværtimod er han noget af en stivstikker.

Hans Kristian Skibby mindes heller ikke at have mødt Rasmus Jarlov "én eneste gang" i alle de møder, der har været i erhvervs-regi på Christiansborg og mener ikke, at den nye erhvervsminister har haft nogen "synderlig interesse for det erhvervspolitiske".

Når han er blevet udnævnt som erhvervsminister skyldes det ifølge Hans Kristian Skibby én eneste grund:

- Jamen, de har jo ikke andre. Partiet vader jo ikke ligefrem i folketingsmedlemmer og parlamentarikere. Så der er jo ikke rigtig nogen at tage af.

Hvilken indvirkning har det på det politiske, at han ikke vil hilse på gangen?

- Mange vil jo sige, at det er af ren symbolsk karakter. Jeg tror da også, at han vil hilse på mig nu, når han er minister på det område, hvor jeg har været erhvervsordfører siden 2011, siger Hans Kristian Skibby og konkluderer om den nye erhvervsministers muligheder for et godt fremtidigt samarbejde med Dansk Folkeparti, at Jarlov er bagud på point fra starten:

- Han har bestemt ikke været nogen ven af Dansk Folkeparti.

Konservativ attitude

DF-ordføreren understreger, at Rasmus Jarlov med fordel vil kunne lægge stilen om, hvis han skal have et godt samarbejde op at stå med regeringens støtteparti.

- Så skal han jo prøve at lægge den der konservative attitude af sig. Den gammeldags facon. Den der hvor man selv er lidt mere end andre. Den synes jeg, at han skal pakke sammen.

Vanskeliggør du ikke et fremtidigt godt samarbejde med Rasmus Jarlov, når du giver ham sådan en "varm velkomst"?

- Jo, det kan man godt sige. Men altså, jeg er et ærligt menneske, og jeg kan ikke stå og sige hjertelig velkommen til et menneske, som ikke gider at hilse på mig. Længere er den ikke, siger Hans Kristian Skibby.

Han betegner selv sit samarbejde med Jarlovs forgænger som erhvervsminister, Brian Mikkelsen, som godt.

- Men jeg tror ikke på, at mit samarbejde bliver lige så godt og frugtbart med Rasmus Jarlov, for han er altså desværre en helt anden type, som der heldigvis ikke er så mange af på Christiansborg, siger Hans Kristian Skibby.

- Jeg ser ham mest som vikar i maksimum ni måneder, og så må vi jo se, om han kan nå at få noget igennem på de ni måneder, siger han med henvisning til, at der skal være afholdt folketingsvalg senest i juni næste år.

Ved ministeroverdragelsen i Erhvervsministeriet her til eftermiddag var Rasmus Jarlov meget fåmælt, da han blev gjort bekendt med, hvordan erhvervsordføreren for regeringens støtteparti ser på ham:

- Det vil jeg ikke kommentere, sagde han.

Facebook
Twitter