DF kalder udlændingelov slap og håbløs

Pia Kjærsgaard, DF's leder, mener, at der er brug for at fornuftigt pointsystem, til at vurdere dem, der ønsker at komme til Danmark.

Dansk Folkeparti kritiserer regeringen for at afskaffe pointsystemet. (© DR)

Ualmindelig slapt og håbløst.

Med den karakteristik afviser Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard regeringens forslag til ny udlændingelov, som blandt andet indebærer, at pointsystemet, som blev indført af VK-regeringen, bliver afskaffet.

- Den nye røde regering har ikke bestilt andet end at lempe udlændingeloven, siden den tiltrådte - trods løfter om det modsatte, siger Pia Kjærsgaard til DR Nyheder.

Hun kalder det "meget, meget ærgerligt", fordi det er fornuftigt med et kvalificeret pointsystem til at vurdere dem, der ønsker at komme til Danmark.

S og SF havde problemer med baglandet

- Vi skal have gavn af dem, der kommer, så de kan blive et godt tilskud til det danske samfund. Hvis der kommer nogen, som intet kan og intet vil, så kan vi forvente at få nogle meget store integrationsproblemer, siger Pia Kjærsgaard.

DF's formand nævner, at Socialdemokraterne og SF havde store problemer med ikke at tilslutte sig den tidligere regering og Dansk Folkepartis pointsystem.

- Der var virkelig ballade i baglandet. Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti var tæt på at tilslutte sig, så jeg kan simpelthen ikke forstå, at de synes, at pointsystemet er så håbløst nu, siger Pia Kjærsgaard, der mener, at regeringen igen vil føre en slap udlændingepolitik.

Facebook
Twitter