DF kan ikke støtte alt i regeringsgrundlaget

Dansk Folkeparti vil fortsætte snak med Socialdemokratiet for at "sikre social balance", siger DF-formand.

Kristian Thulesen Dahl fastholder her til aften partiets modstand mod topskattelettelser, som er et af elementerne i regeringsgrundlaget fra VLAK-regeringen.

Der er ting i det 86 sider lange regeringsgrundlag fra den nye borgerlige trekløverregering, som Dansk Folkeparti ikke kan støtte.

Det slår Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, fast over for DR Nyheder her til aften.

Han vil dog ikke sige, hvad det konkret er. Det må vise sig i kommende politiske forhandlinger, lyder det fra partiformanden.

Men Dansk Folkeparti-lederen understreger, at partiet ikke støtter topskattelettelser, som er et af elementerne i VLAK-regeringsgrundlaget.

- Vi synes simpelthen ikke, at man skal sænke topskatten. Det er ikke der, vi har brug for at gøre noget, siger Kristian Thulesen Dahl.

At give millionærer skattelettelser fører ifølge DF-lederen ikke nødvendigvis til meromsætning og vækst i samfundet.

- Der, hvor vi har brug for at gøre noget, det er over for folk, der tjener lave indkomster, hvor vi ved, at hvis de får lov til at have lidt mere på kistebunden til sig selv, så går det ud i forbrug og er med til at sætte gang i væksten, siger han.

Der er ikke brug for topskat, siger DF-lederen:

Vil fortsætte snak med S

Heller ikke regeringsgrundlagets ord om, at der skal være vækst i det offentlige forbrug på 0,3 procent, er godt nok til Dansk Folkeparti. Partiformanden glæder sig dog over, at der hverken er tale om nulvækst eller minusvækst.

- Nu er vi enige, om, at der skal være realvækst i den offentlige sektor, siger han.

- Så kommer vi til at slås lidt om, hvor stor den skal være, hvis der skal være plads til at sørge ordentligt for de ældre, sørge for nogle ordentlige sygehuse og sørge for, at der kommer flere politibetjente, tilføjer han.

Her vil Dansk Folkeparti se mod rød blok og Socialdemokratiet for at sikre social balance, som Kristian Thulesen Dahl formulerer det.

- Trekløverregeringen har et mere borgerligt-liberalistisk budskab til danskerne. Den vil gerne have, at dem, der er bedst stillet, får nogle skattelettelser, og at virksomhederne får skattelettelser. Der skal vi da ind og sikre den sociale balance, siger han.

- Der vil vi selvfølgelig hjertens gerne fortsætte den snak med Socialdemokratiet, som vi også har fået bygget mere og mere op på det seneste, til at presse mere af den her sociale samvittighed igennem, som jeg mener er en afgørende ting, at vi har i Danmark, tilføjer han.

- Jeg er klar til at bruge de partier, der er i Folketinget, til at presse Dansk Folkepartis politik igennem, siger Kristian Thulesen Dahl: