DF kræver ændring af lægelov

Det er helt urimeligt, at læger kan beholde deres autorisation i Danmark, hvis de er sexdømte i et andet land. Det mener Dansk Folkeparti.

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, kræver, at reglerne for autorisation for læger bliver ændret. Hvis en læge er sexdømt i et andet land, skal vedkommende ikke kunne arbejde i Danmark, siger hun.

Reglerne skal ændres. Og hellere i dag end i morgen.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti i sagen om sexdømte læger, der får lov til at beholde deres lægeautorisation.

- Det er mærkeligt, at man kan være kriminel i Norge, og så er det bare sløjfet fra ens kriminalregister, når man kommer tilbage til Danmark. Det, synes jeg, bør laves om, siger Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Liselott Blixt mener, at borgerne skal sikres et trygt besøg hos lægen. Og i dette tilfælde er det Sundhedsstyrelsen, der svigter, siger hun.

- Hvis man mener, at hvis man har begået en kriminel handling og man har udstået en straf, så er man pludselig ren igen. Jeg vil også gerne høre, om det gælder pædofile eller mange andre kriminelle. Læger skal jo ikke være nogen undtagelse, siger Liselott Blixt.

Tilfælde af sexmisbrug i Norge

Som DR Nyheder i går kunne fortælle, har flere læger med dansk lægeautorisation sexmisbrugt deres patienter i Norge. Lægerne er dømt i Norge og har mistet deres norske autorisation. Men lægerne kan fortsætte med at arbejde i Danmark.

En dansk læge og psykiater er i Norge dømt for at have haft sex med en af sine patienter tre til fem gange.

En anden læge med dansk autorisation er også dømt for at sexmisbruge to patienter i Norge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk