DF kræver ghetto-enhed ved politiforhandlinger

Den særlige taskforce skal sikre, at politiet altid kan rykke ud til udsatte boligområder.

En særlig enhed på 50 til 100 betjente skal assistere politiet i udsatte områder, foreslår DF. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Onsdag morgen indleder Folketingets partier forhandlinger om et nyt politiforlig, der skal danne rammer for politiets arbejde.

Dansk Folkeparti (DF) vil ved forhandlingerne blandt andet kræve en ny ghetto-enhed, der skal være klar til at rykke ud og assistere politiet i udsatte boligområder på alle tider af døgnet. Det siger retsordfører Peter Skaarup til DR Nyheder.

DF foreslår, at enheden kommer til at bestå af 50-100 betjente. De skal sikre, at ingen i udsatte områder ringer forgæves efter politiet.

- Det må aldrig være sådan, at almindelige borgere ikke kan få hjælp af politiet, når gadens parlament helt eller delvist har overtaget magten. Det er vores forpligtelse at sørge for, at politiet har mandskab til at komme ud, siger Peter Skaarup.

Politiforbundet formand, Claus Oxfeldt, kender ikke til DF’s konkrete forslag, men siger til DR Nyheder, at der er brug for en indsats i de udsatte områder.

- Der er områder i Danmark, hvor man ikke bare kan komme to mand i en patruljevogn, som man kunne tidligere, så et eller andet skal der gøres, siger Claus Oxfeldt, der understreger, at det er afgørende for Politiforbundet, at der kommer langt flere betjente i korpset til at varetage opgaverne.

Ud over en ghetto-enhed ønsker DF blandt andet, at politiet får tilført 2.000 ekstra betjente på landsplan, og at der kommer mere kontrol ved grænsen.

Også Socialdemokraterne ønsker at styrke styrke politiindsatsen i de udsatte boligområder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk