DF: Løkke har ødelagt blå blok

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, langer hårdt ud efter Lars Løkke Rasmussens valgkamp.

- Der har været en blå blok, der gennem mange år har virket og fungeret, og som statsministeren nu har ødelagt. Det var det, der skete.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, i Debatten på DR2 her til aften. Søren Espersen udtrykte i programmet sin utilfredshed med Venstres leder, Lars Løkke Rasmussens, ønske om et regeringssamarbejde ind over midten:

- Vi så frem til igen at samarbejde i den borgerlige lejr, og vi var klar til at indgå i en regering med Venstre. Vi kunne sagtens have fundet ud af det. Indtil det så blev ødelagt af statsministeren, siger Søren Espersen i Debatten, der torsdag aften handlede om valgresultatet og fremtiden i dansk politik.

- Du siger, at statsministeren har ødelagt blå blok?, spørger vært Clement Kjersgaard.

- Det gjorde han i høj grad. Ovenikøbet midt under valgkampen, hvor det lykkedes ham at sparke både til De Konservative, til Liberal Alliance og også til Dansk Folkeparti, som har holdt Venstre ved magten i mange, mange år. Og det var meget usselt for os at opleve, lyder det fra næstformanden, der fortsætter:

- Han kommer hele tiden med nye meldinger, der bringer ham i centrum, så han bliver én, som alle skal forholde sig til. Det var meget underligt.

Jan E. Jørgensen: Kig indad

Genvalgt folketingsmedlem fra Venstre Jan E. Jørgensen var også med i studiet. Clement Kjersgaard spurgte ham, om Søren Espersen har ret.

- Nej, det synes jeg ikke. Dansk Folkeparti fik mildest talt ikke noget godt valg, og der tror jeg først og fremmest, at de skal kigge indad og lade vær med at tro, at det er Venstres skyld.

Se hele Debatten, hvor Clement Kjersgaard spørger: Har Mette Frederiksen magten?