DF: Lykketoft provokerer Israel

Søren Espersen (DF) mener, at Lykketoft ødelægger Danmarks forhold til Israel.

- Det er uhørt, når man springer Israel over. Det er der ingen andre personer i hans position, der kunne finde på fra den vestlige verden, siger Søren Espersen (DF).

Søren Espersen mener, at Mogens Lykketoft meler sin egen kage med Palæstina-besøg uden aftaler med israelske parlamentarikere.

- Jeg er i dybt chok. Lykketoft har i mine øjne lavet en bevidst provokation, siger Søren Espersen, udenrigspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti.

Mogens Lykketoft (S), formand for Folketinget, får ikke lov til at besøge Gaza på sin rejse til Det Palæstinensiske Selvstyre.

Israels udenrigsministerium mener, at Lykketoft har optrådt udiplomatisk, da han ikke skal mødes med israelske parlamentarikere, men kun palæstinensiske, på sin tur.

Uhørt at springe Israel over

- Han (Mogens Lykketoft, red.) er klar over, at han ikke bare kan melde sin ankomst til Israel, og så skal de stå med åbne arme for ham.

- Det er uhørt, når man springer Israel over. Det er der ingen andre personer i hans position, der kunne finde på fra den vestlige verden, siger Søren Espersen (DF).

Lykketoft fremhæver, at han blev inviteret af Det Palæstinensiske Selvstyre og forsøgte at lave en aftale med israelske parlamentarikere, hvilket ikke kunne lade sig gøre på det tidspunkt, hvor Lykketoft ville rejse.

Jokket i spinaten

- Det er en søgt forklaring. Han ved udmærket, hvordan det hænger sammen.

- Der er ikke nogen, der er mere rutinerede i det diplomatiske spil end Mogens Lykketoft, og han ved, at han har jokket i spinaten, og at han er i gang med at ødelægge et godt forhold til Israel, siger Søren Espersen.

Repræsenterer Danmark

Espersen påpeger, at Mogens Lykketoft som formand for Folketinget er den højest rangerende danske politiker.

- Han kommer lige efter kongefamilien. Han repræsenterer Danmark, når han kommer. Espersen mener, at Mogens Lykketoft forsøger at positionere sig internationalt, da han er den danske kandidat til posten som formand for FN's generalforsamling 2015-2016.

- Hans formål er at genere Israel, han har en helt bestemt politisk agenda med det han gør, siger Søren Espersen, der godt kan forstå, at Israel ikke vil lade Mogens Lykketoft besøge Gaza.

- Hvorfor skulle de det lige efter han har spyttet dem i ansigtet? Det er hans egen skyld. Han har skabt miseren, siger Espersen.