DF med opfordring til Løkke: Slå to valg-fluer med et smæk

DF vil afholde folketingsvalget samme dag som europaparlamentsvalget.

Folketingsvalget skal afholdes inden den 17. juni, men statsministeren har endnu ikke meldt en dato ud. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

I 2019 skal danskerne til valg. Ikke én, men to gange, for der skal både vælges repræsentanter til Europaparlamentet og til Folketinget.

Dansk Folkeparti opfordrer nu Lars Løkke Rasmussen til at lægge Folketingsvalget på samme dag som Europaparlamentsvalget, nemlig den 26. maj.

Det siger Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand.

- Jeg vil gerne komme med den opfordring til statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han allerede nu gør det klart, at folketingsvalget kommer samtidig med europaparlamentsvalget, siger han.

Bagtanker

Der er ifølge formanden mange fordele ved den model.

- Så kan vi slå to fluer med et smæk, danskerne skal ikke besværes med at skulle til stemmeurnerne to gange, og de får ikke en folketingsvalgkamp og så lige bagefter en europaparlamentsvalgkamp.

Men det er ikke kun hensynet til ikke at trætte vælgerne, der tæller. Der er også en politisk bagtanke med at skyde valgdatoen for Folketinget så langt ud som muligt, erkender Kristian Thulesen Dahl.

Handler det ikke bare om, at du er bange for, at der kommer nogen til magten, som ikke vil gennemføre de ting, I har aftalt i forbindelse med finansloven?

- Der er et hensyn for os i forhold til at få tingene gennemført - altså det her paradigmeskifte på udlændingeområdet, hvor folk i højere grad skal vende hjem igen og ikke blive i det danske samfund, siger han.

Finansloven for 2019 indeholder desuden det omdiskuterede forslag om at oprette et udrejsecenter på øen Lindholm.

- Lovgivningsarbejdet omkring det vil vi jo gerne have gennemført inden et folketingsvalg, så det bliver svært for et nyt Folketing at lave de her ting om, siger Kristian Thulesen Dahl.

Det er kutyme, at statsministeren udskriver valg cirka tre uger, før det afholdes.

Følg folketingsvalget 2019 eller prøv DR's Kandidattest.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk