DF-medlem i EU melder sig ud af partiet

Rikke Karlsson (DF) har forladt partiet i protest mod, at der ikke er gjort nok for at få udleveret et regnskab.

Rikke Karlsson, der blev valgt ind i EU-Parlamentet i 2014 for DF, forlader nu partiet. (Foto: © Sara Røjkjær, DR Nordjylland)

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Rikke Karlsson, forlader partiet, fordi hun ikke kan få et regnskab fra to fonde, som DF-medlemmerne i EU-Parlamentet er medlem af.

I 2014 blev hun valgt til EU-Parlamentet med 9.205 personlige stemmer, mens spidskandidaten, Morten Messerschmidt, fik 465.758 personlige stemmer.

Rikke Karlsson protesterede, da hun i foråret skulle skrive under på, at hun havde deltaget ved møder i fondene Meld og Feld.

- Som ny parlamentariker underskrev jeg i juli 2014 så mange forskellige erklæringer, at jeg med skam må melde, at jeg ikke havde været fuldt klar over, hvad de dækkede over, skriver Rikke Karlsson.

Mail fra Messerschmidt

Siden foråret 2015 har Rikke Karlsson forgæves forsøgt at finde ud af, hvilke midler der er i de to fonde, som rummer DF's fire EU-parlamentarikere.

- Jeg har dog her i august måned fået en mail fra Messerschmidt, hvor han løseligt redegør for nogle af midlerne i 2015. Dette dog uden at der var vedlagt bilag eller dokumentation herfor, oplyser Rikke Karlsson.

Ifølge EU-Parlamentet har fondene flere millioner kroner, hvoraf meget af beløbet er brugt.

Det er ikke første gang, at DF mister et EU-parlamentsmedlem. 8. marts 2011 gik Anna Rosbach Andersen fra partiet.

DR Nyheder arbejder på at få en kommentar til udmeldelsen fra Morten Messerschmidt.

  • Morten Messerschmidt fik 465.758 personlige stemmer

  • Rikke Karlsson fik 9.205 stemmer

  • Anders Primdahl Vistisen fik 8.315 stemmer

  • Jørn Dohrmann fik 6.439 stemmer

/ritzau/

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1511148465866300