DF og EL: Udhuling af forsikring er urimelig

Det kan ikke passe, at en reform skal betyde, at danskernes forsikringer ikke længere har samme værdi, siger Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

De to ordførere Finn Sørensen (tv.) og Bent Bøgsted (th.) er stærkt utilfredse med konsekvenserne af førtidspensionsreformen. (© Folketinget)

Din forsikring mod tab af arbejdsevne kan have mistet en stor del af sin værdi, da førtidspensionreformen blev indført i 2013. Den indførte et ressourceforløb, som man skal igennem, inden man kan få tilkendt førtidspension.

I den periode, der kan vare flere år, får man en kontanthjælpsydelse, og en eventuel forsikringssum bliver modregnet ydelsen i stedet for at blive lagt oveni.

Men det er ikke i orden, at en reform på den måde udhuler forsikringer, som danskerne har tegnet i tilfælde af, de skulle miste arbejdsevnen. Det siger ordførere fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der stod uden for forligsgruppen, da reformen blev vedtaget.

- Det er ikke rimeligt, at borgerne står i en situation, hvor de tror, de har en forsikring, der dækker, og det så viser sig, at det har de ikke alligevel, siger Bent Bøgsted, der er beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti.

- Skal løses

Ifølge ham skal forligsgruppen hurtigst muligt mødes og diskutere, hvordan problemet løses.

- Den letteste løsning ville være at lave en lovgivning, der siger, at forsikringen ikke skal modregnes i ydelsen, siger han.

EL: Fuldstændigt urimeligt

Den samme utilfredshed med konsekvenserne af reformen finder man hos Enhedslisten.

- Det er jo fuldstændigt urimeligt. Maskerne i sikkerhedsnettet er simpelthen blevet for store, siger Finn Sørensen, der er socialordfører for partiet.

Facebook
Twitter