Tema Eva Kjer Hansen-sagen

DF og LA efter Eva Kjer-exit: Nu skal vi se fremad

Striden med De Konservative om Eva Kjer Hansen må ikke spænde ben for det kommende samarbejde i blå blok, siger Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

DF's landbrugsordfører René Christensen er ærgerlig over, at Eva Kjer Hansen (V) har valgt at trække sig som minister. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Det er i den grad ærgerligt, at Eva Kjer Hansen (V) har valgt at trække sig som miljø- og fødevareminister efter pres fra De Konservative og rød blok.

Men nu bliver de blå partier nødt til at se fremad og klinke de skår, der er opstået i det borgerlige samarbejde efter den seneste tids strid om beregningerne bag landbrugspakken.

Det siger Dansk Folkepartis landbrugsordfører, René Christensen,

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Det er bestemt ikke Dansk Folkepartis ønske, at Eva Kjer Hansen skulle trække sig som minister. Og slet ikke på en sag af denne størrelse. Den er blevet kørt utrolig højt op, og det er rigtig ærgerligt. Men gjort er gjort, og nu bliver vi nødt til at se fremad og se på de ting, der samler os i blå blok. Der er nemlig meget mere, der samler end skiller os, siger han.

Mette Bock, der er miljø- og fødevareordfører for Liberal Alliance, ærgrer sig også over Eva Kjer Hansens afgang.

Men hun understreger også, de blå partier skal have samarbejdet til at fungere.

- Det er ikke noget nyt, at der nogle gange bliver smækket utrolig hårdt med nogle døre på Christiansborg. Men vi politikere er valgt til at være uenige, og som folkevalgt er det altid ens opgave at finde ud af, hvordan man kommer videre, siger Mette Bock og fortsætter:

- Jeg håber rigtig meget, at der nu kommer ro på, og jeg er glad for, at landbrugspakken blev stemt igennem. Verden er jo ikke gået i stå, og der er masser af opgaver at tage fat på, siger hun.