DF og S i kor: Pind mangler at placere et ansvar i skandalesag om telefoner

Justitsminister Søren Pind (V) skal stå skoleret i hastesamråd om ulovlig brug af telefoner i fængslet.

Retsordfører Trine Bramsen (S) mener, at justitsminister Søren Pind (V) er ansvarlig for fundet af ulovlige mobiler i celler hos tiltalte for medvirken til terror. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Justitsministeren må placere ansvaret et sted.

Sådan lyder det fra både Venstre-regeringen og Socialdemokraterne, efter at Søren Pind (V) i dag har fremlagt en redegørelse, som blandt andet viser, at de tiltalte i terrorsagen fra København har haft ulovlig adgang til mindst 12 telefoner fra fængslet i løbet af det sidste år.

Læs hele redegørelsen her.

Socialdemokraternes retsordfører mener, at justitsministeren har sovet i timen i den her sag.

- Meget tyder på, at Søren Pind har sovet på vagten. At han ikke har foretaget sig noget som helst, efter at han blev opmærksom på, at de indsatte i den største terrorsag i danmarkshistorien havde adgang til mobiltelefoner, siger Trine Bramsen.

Hun savner at justitsministeren tager ansvar for de mange telefoner hos de fanger, der er tiltalt for terror, og har derfor indkaldt til hastesamråd.

- Vi har indkaldt justitsministeren til et hastesamråd, for vi savner svar på den politiske del af det her - det politiske ansvar, siger hun.

Også Dansk Folkeparti efterlyser, at der bliver placeret et ansvar.

- Hvis vi skal lære af det her til fremtiden, og sende nogle signaler, der ikke er til at misforstå for Kriminalforsorgen, så skal vi altså placere et ansvar, siger partiets gruppeformand Peter Skaarup.

- Det er op til justitsministeren i praksis at foretage sig det, der skal til, men vores klare anbefaling er, at regeringen sørger for, at det her aldrig gentager sig. Koster det så nogle hoveder, så må det koste nogle hoveder for der skal være styr på de her ting.

Justitsminister Søren Pind har for kort tid siden præsenteret 21 tiltag mod mobiltelefoner i fængsler – efter at en...

Opslået af Peter Skaarup på 4. marts 2016