DF og S: Klogt at regeringen dropper at lette topskatten

Nu kan krudtet blive brugt på andre ting, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) ser frem til at diskutere andre tiltag på skatteområdet, nu når diskussionen om topskatten er taget af bordet. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

En klog beslutning.

Sådan siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF), som med glæde har modtaget søndagens nyhed om, at regeringen dropper at lette topskatten.

- Det er under en uge siden, at vi selv opfordrede regeringen til at droppe denne snak om topskat, siger han.

- Det er selvfølgelig positivt, at regeringen har indset, at man ikke kommer igennem med topskattelettelser, så vi i stedet kan bruge krudtet på at diskutere ting, som vi i højere grad kan blive enige om.

- Villige til at diskutere alt

Dennis Flydtkjær ser nu frem til at snakke om andet end topskat ved efterårets forhandlinger.

- Vi er villige til at diskutere alt, men jeg tror godt, at danskerne kunne se, at det var fjollet, at dansk politik i efteråret stod i stampe, fordi der blev diskuteret topskat.

- Det er klogt, at man nu vil diskutere nogle af de ting, som vi godt kan blive enige om. Det kan være bundskatten eller licensen, som måske skal finansieres over finansloven, siger han.

Glade miner hos Socialdemokratiet

Hos Socialdemokratiet er der også glade miner efter søndagens udmelding.

- Det er en sejr for Socialdemokratiet og de partier, der klart har meldt ud, at topskattelettelser er en død sild i dansk politik, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

Han erklærer sig klar til at kigge på sænkelser i bunden, men topskatten afviser han helt at lette.

- Det er simpelthen ikke den mest fornuftige måde at bruge pengene på i dansk økonomi. Vi synes, at det er meget mere fornuftigt at investere i et ordentligt velfærdssamfund, siger ordføreren.

/ritzau/

Det står der i regeringsgrundlaget om topskat:

  • "Færre skal betale topskat"

  • "Regeringen ønsker at reducere marginalskatten, og at topskatten skal spille en langt mindre rolle end i dag, fordi den koster vækst og beskæftigelse."

  • "Regeringen vil til brug for forhandlingerne om JobReform II fremlægge forslag, der markant mindsker antallet af danskere, der betaler topskat." Kilde: Regeringen.dk