DF og S: Vi skal have styr på lægerne i Norden

Det er uacceptabelt, at læger kan shoppe mellem de nordiske lande, hvis de har problemer ét sted, mener DF og S-ordførere.

Læger i Norden bliver ikke tjekket godt nok, mener DF's sundhedsordfører, der kræver et bedre registreringssystem og samarbejde. Det samme budskab lyder fra Socialdemokraterne. (© Colourbox)

Flere politikere på Christiansborg undrer sig nu over, at en svensk læge kunne arbejde 20 år i Danmark, Norge og Sverige på trods af, at han havde modtaget flere klager, advarsler og havde været under skærpet tilsyn.

Først her i sommer fratog Sundhedsstyrelsen lægen hans autorisation midlertidigt. Det meldte de danske myndigheder til deres kolleger i Sverige og Norge, men det fremgik ikke af deres korte besked, hvor alvorlig sagen i virkeligheden var.

Det har nu fået de svenske myndigheder til at kritisere Danmark, og ifølge Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, så har svenskerne en pointe:

- Det er uacceptabelt, at man som læge kan shoppe rundt på denne måde i så mange år. Der er det vigtigt, vi har et ordentligt registreringssystem og det er vi nødt til at se, hvordan vi kan gøre bedre, siger hun.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, undrer sig også over, hvordan sagen har kunnet komme så langt.

- Allerede for to måneder siden bad jeg sundhedsministeren om en forklaring på, hvor vi er henne i forhold til nordisk samarbejde. Jeg har endnu ikke fået den redegørelse fra sundhedsministeren, siger han.

Hvis du kender noget til sagen om Mikael Nordfors eller til lignende sager, hvor læger flytter mellem landene i Norden, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til os på laeger@dr.dk.