DF: Ok at udskyde skattereform

Dansk Folkeparti kalder det en fornuftig beslutning at udskyde skattereform og prioritere asyludgifter først.

Dennis Flytkjær, skatteordfører for DF, har ikke noget imod det, hvis regeringen prioriterer asyludgifter højere end en skattereform. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal ikke høre et ondt ord fra DF, hvis han udskyder skattereformen, indtil der er styr på asyludgifterne.

- I Dansk Folkeparti synes vi, det lyder som en fornuftig beslutning at udskyde skattereformen, da der ganske enkelt ikke er et økonomisk råderum til det i øjeblikket, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær.

- Dermed ikke sagt, at man helt skal droppe reformen, men vi er nødt til at få styr på blandt andet asyludgifterne, før det er realistisk at gøre noget ved skatten, siger han.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, truer med at vælte Venstre-regeringen, hvis skattereformen udskydes til efter sommer. LA kræver lavere topskat, mens DF ikke mener, at der er råd til det.

- Hvis man skulle vælge at lave en skattereform her til foråret, så må man blot lave en forventningsafstemning om, at det så bliver en ret lille reform, og at der i stor grad vil være tale om en skatteomlægning, siger Dennis Flydtkjær.

/ritzau/