DF: Ole Birks fremtid afgøres ikke på krisemøde om Postnord

Først senere i dag vil Dansk Folkeparti fælde dom over transportministeren, som er blevet kritiseret for at orientere Folketinget for sent.

Det bliver først op ad formiddagen, før transportminister Ole Birk Olesen (LA) får afklaret sin fremtid som minister i denne omgang.

Det siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, på vej ind til møde i Finansministeriet med netop Ole Birk Olesen og finansminister Kristian Jensen om Postnords økonomiske krise.

Regeringens støtteparti har undervejs i forløbet følt sig dårligt informeret af Ole Birk Olesen og har i flere omgange kritiseret transportministeren voldsomt.

- På mødet er det selvfølgelig vigtigt at få ministerens egne ord for, hvordan det her forløb har været, og forhåbentlig også få en indrømmelse af, at alt ikke har været som det skulle, siger Kim Christiansen (DF) inden mødet.

Vil sådan en indrømmelse være nok til, at I fortsat har tillid til Ole Birk Olesen som minister?

- Nu ser vi, hvad der sker på mødet, og så har vi et gruppemøde klokken 11. Der beslutter vi, hvordan vi forholder os til det her, siger Kim Christiansen.

Dansk Folkeparti har sammen med især Socialdemokratiet langet ud efter Ole Birk Olesen i de seneste uger.

De to partier mener, at Ole Birk Olesen og Transportministeriet i flere uger har siddet på konkrete oplysninger om Postnords økonomiske krise og tilbageholdt information om, hvor mange penge virksomheden skal bruge for at overleve.

Ole Birk Olesen har afvist, at han og ministeriet skulle have tilbageholdt detaljerede oplysninger om Postnords behov for en ekstern kapitalindsprøjtning.

På vej ind til morgenens møde har ministeren ingen kommentarer til sagen, men siger dog, at han håber, at han fortsat er transportminister efter mødet.

Hans partifælle Joachim B. Olsen, der samtidig er formand for Folketingets Finansudvalg, føler sig sikker på, at Ole Birk Olesen overlever som minister.

Joachim B. Olsen mener ikke, at ministeren har gjort noget som helst forkert i processen.

- Nu kommer vi ind og får en redegørelse, og den redegørelse vil vise, at der er blevet informeret fuldstændig på niveau med alle andre ministerier, siger Joachim B. Olsen.

- Der er gået Christiansborg-fnidder i det her, og fokus bør fremadrettet være på de problemer, der skal løses, siger han.

Mødet i Finansministeriet startede klokken 7 og ventes at vare cirka halvanden times tid.