DF om Amin Skov: Hvis det passer, er det fuldstændig vanvittigt

Den politiske debat omkring Vejlegården har stadig sin berettigelse, selv om Amin Skov er sigtet for at have sat ild til restauranten, siger Dansk Folkeparti.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, understreger, at den politiske debat omkring Vejlegården intet har at gøre med, at Amin Skov nu er sigtet for at have sat ild til Vejlegården.

Tænk, hvis man hele tiden skulle gå rundt og tænke på, at folk man møder muligvis i fremtiden laver en lovovertrædelse.

Det kan man ikke, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl som kommentar til, at restaurantør Amin Skov er sigtet for at have sat ild til Vejlegården.

Og derfor fortryder Kristian Thulesen Dahl heller ikke, at Dansk Folkeparti i sommer støttede op om Amin Skov og restaurant Vejlegården i konflikten mod 3F.

- Det er meget foruroligende, hvis Amin Skov har troet, at det vil fremme hans sag at lave sådan noget her. Men den politiske diskussion om, hvor vidt man kan tegne en overenskomst med andre end 3F er fuldstændig relevant. Det vil den også være fremover, uanset om Amin Skov så har gjort det vanvittige at sætte ild til sin egen restaurant, siger Kristian Thulesen Dahl.

Mange måneders konflikt

Sagen om restaurant Vejlegården i Vejle udviklede sig for alvor i sommer, efter fagforeningen 3F i lang tid havde lavet blokader omkring restauranten, fordi Amin Skov havde valgt at lave overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening, Krifa.

Arbejdsretten afgjorde i november 2012 saegn, og resultatet var, at 3F er i deres gode ret til at fortsætte en blokade mod Restaurant Vejlegården.

Dommen betød, at en såkaldt gul overenskomst ikke giver samme beskyttelse mod blokader, som det er tilfældet for en overenskomst med et LO-forbund.

Facebook
Twitter