DF om flygtningeområdet: Regeringen er handlingslammet

Mindst 56.600 personer er rejst ind i Danmark på to måneder. DF er ved at miste tålmodigheden med regeringen.

De fire partier i blå blok, regeringspartiet Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative - har længe forhandlet om nye stramninger på udlændingeområdet. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Venstre har ikke leveret på et af partiets helt store slagnumre under valgkampen - en såkaldt "straks-opbremsning" af antallet af asylansøgere.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der er ved at miste tålmodigheden med regeringen, når det kommer til at gennemføre nye stramninger på udlændingeområdet.

Det sker på baggrund af nye tal fra Rigspolitiet, der viser, at der 56.600 migranter og flygtninge, der er rejst ind i Danmark siden søndag 6. september i år.

- De her tal springer jo alle rammer, og det undrer mig dybt, at regeringen er så tavs og tilsyneladende handlingslammet. Det virker som om, at Venstre slet ikke har begreb om, hvor alvorlig situationen er, siger Martin Henriksen.

- Effekten af det, vi gjorde efter valget, er jo aftaget nu. Der har jo ikke været nogen straks-opbremsning. Den har Venstre ikke leveret, og sådan er det, siger han.

De fire partier i blå blok, regeringspartiet Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative - har længe forhandlet om nye stramninger på udlændingeområdet.