DF: Ombudsmanden må have vigtigere ting at tage sig til

Flygtningeannoncer er faktisk meget milde, siger DF. Socialdemokraterne kritiserer regeringen for ikke at have styr på tingene.

DF's udlændingeordfører Martin Henriksen kan ikke se noget som helst problem i regeringens flygtningeannoncer. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Folketingets

ombudsmand
går galt i byen, når han af egen drift rejser en sag om regeringens flygtningeannoncer, der i fire libanesiske aviser og på de danske asylcentre oplyser om regeringens udlændingestramninger.

Det mener Dansk Folkeparti, som dog foreløbig vil afvente

ombudsmandens
undersøgelse af, om annoncerne har været
vildledende
.

- Men jeg har svært ved at forestille mig at der kommer noget ud af det. I øvrigt undrer det mig at

ombudsmanden
går ind i sagen, for der må være vigtigere ting at tage sig til, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Udlændingeminister Inger Støjberg indrykkede tidligere på måneden annoncerne i aviser i Libanon, og det skete med Dansk Folkepartis

opbakning
.

Derfor ser Martin Henriksen heller ikke noget problem i annoncernes ordlyd og har svært ved at få øje på den mulige vildledning, som

ombudsmand
Jørgen Steen Sørensen nu vil have undersøgt nærmere.

- Vi foreslog jo, at der kom en informationskampagne, og derfor ser vi ikke noget problem. Faktisk synes jeg, at annoncerne er meget milde, og blot oplyser om politikken og reglerne, og det kan jeg slet ikke se problemet i, siger Martin Henriksen.

S: Det er dybt kritisabelt

Hos Socialdemokraterne kalder man det ”helt fair”, hvis en regering vil redegøre for sin politik i avisannoncer.

Men

ombudsmandens
beslutning om at rejse sagen udstiller en Venstre-regering, der roder rundt, mener udlændingeordfører Dan Jørgensen (S).

- Der tegner sig et billede af en regering, der desværre ikke har styr på tingene. Først kom det frem, at de har annonceret i en avis, der støtter Assad og Hizbollah. Nu kommer det så frem, at man ikke engang er sikker på, om man har overholdt loven. Det er selvfølgelig dybt kritisabelt, siger Dan Jørgensen.

- Når

ombudsmanden
af egen drift tager denne sag op, er det i hvert fald ikke soleklart, at man har vidst, hvad man har gjort, siger han.

De Radikales leder, Morten Østergaard, opfordrer regeringen til at trække annoncerne tilbage, mens ombudmanden undersøger sagen.

https://twitter.com/oestergaard/status/644864670382321664

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) siger i en skriftlig kommentar, at ”informationen i annoncerne har været faktuel og nøgtern”.

Hun har nu to uger til at komme med en udtalelse om annoncerne til

ombudsmanden
, som til den tid vil vurdere, om han vil gå videre med sagen.

Facebook
Twitter