DF-ordfører beklager anklager mod Løkke

Fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) siger nu, at han har "udtrykt sig forkert" om Løkke i sagen om kvotekongerne.

Dansk Folkeparti freder statsministeren, med mindre der kommer nye oplysninger frem, siger fiskeriordfører Ib Poulsen.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, lægger sig nu fladt ned og beklager det angreb, han lancerede mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i mandags.

Her gav DF'eren udtryk for, at han har haft en "fornemmelse" af, at statsministeren har ladet sig købe af storfiskere.

- Jeg er kommet til at udtrykke mig forkert, og det er blevet misforstået, og det er helt klart min egen skyld. Det skal jeg selvfølgelig beklage, siger Ib Poulsen, der ellers forholdt sig tavs i sagen umiddelbart efter dagens samråd.

Fiskeriordførerens anklage kom, efter at Fødevarewatch kunne fortælle, at Lars Løkke Rasmussen mødtes med en gruppe fiskere i Thyborøn i 2016 for at drøfte kvoter på industrifisken tobis.

Statsministeren afviste på dagens samråd, at hans relation til de såkaldte kvotekonger skulle påvirke den førte politik i regeringen.

Ib Poulsen, at sige, at man har en "fornemmelse" af, at man kan købe sig til indflydelse i fiskeripolitikken i Danmark, er vel en anklage om korruption. Det er ret alvorligt. Tænkte du ikke over det, før du sagde det?

- Jeg har brugt mellem halvandet og to år på at gøre op med kvotekongerne og få fordelt kvoterne mere ligeligt til gavn for den lille fisker. Og op til samrådet har der været stillet nogle spørgsmål, som jeg har forsøgt at forklare, og det har jeg ikke i den her sammenhæng gjort godt nok. Det er selvfølgelig min fejl, at jeg ikke har udtrykt mig klart og tydeligt nok.

Poulsen: Vi har haft en diskussion

Hvordan er det blevet misforstået?

- Jamen, ved at der er nogen, der mener, at jeg anklager nogen for korruption eller det, der er værre. De ord har jeg aldrig taget i min mund. Jeg har forsøgt at forklare en sammenhæng i det her, hvor vi har brugt to år på at komme igennem med vores fiskeripolitik over for regeringen. Og det har været umådeligt svært. Det har kostet en minister sin taburet, siger Ib Poulsen.

- I forbindelse med optakten til samrådet har der været stillet nogle spørgsmål i forbindelse med det, der er sket i Thyborøn primært. Og det har jeg forsøgt at forklare mig ud af, og det har jeg ikke gjort godt nok. Jeg er blevet misforstået, og det er helt klart min egen fejl, at jeg én gang på to år er kommet til at udtrykke mig forkert.

Så du har haft den "fornemmelse", du har haft, fordi du har siddet med her i to år?

- Jeg har siddet med den her sag i to år for at gøre op med kvotekongerne og for at få fordelt kvoter ud i de mindre kystsamfund. I den forbindelse er det så sket en enkelt gang, at jeg er kommet til at udtrykke mig forkert. Det var for et par dage siden, og det skal jeg beklage.

Det er ikke, fordi du er blevet banket på plads internt?

- Nej, det er det ikke. Vi har haft en diskussion i gruppen omkring det her. Selvfølgelig har vi det.

Så I er enige om at lade den ligge nu?

- Vi er enige om at tage statsministerens forklaring til efterretning, med mindre der kommer nyt i sagen, siger Ib Poulsen.

FacebookTwitter