DF på Grundlovsdag: Til kamp mod tørklæder

Dansk Folkeparti fremhæver "danske værdier" på Grundlovsdag og vil forbyde alle i offentligt hverv at bære tørklæde - Angriber venstrefløjen og de liberale.

- Ingen i offentligt hverv må bære tørklæde, hverken pædagoger eller hjemmehjælpere, lød Pia Kjærsgaards budskab på Grundlovsdag. Og så angreb hun venstrefløjen og de liberale for at svigte i kampen mod "fordummende religion" (© DR)

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard brugte Grundlovsdagen til kamp mod muslimske tørklæder: - Ingen i offentligt job må bære det undertrykkende symbol, hed det i DF-formandens grundlovstale.

Fordømmelsen af tørklæderne kom i Pia Kjærsgaards tale ved Lille Mølle i Ørbæk ved Nyborg. Her gentog hun sit partis krav om, at ikke kun dommere, men alle med offentligt hverv skal have forbud mod at bære tørklæde i tjenesten.

Også pædagoger og hjemmehjælpere

- I det hele taget alle, der repræsenterer det offentlige og dermed os alle - lærere, pædagoger, hjemmehjælpere, sagde Pia Kjærsgaard.

- Hvad de gør i deres fritid, hverken kan eller skal jeg blande mig i. Men når de udfører deres offentlige job, skal det foregå uden det undertrykkende symbol, som de "30 gram stof" er udtryk for.

Danske værdier

I sin grundlovstale fremhævede Pia Kjærsgaard, at alle, der ønsker at leve i Danmark, skal anerkende danske værdier.

Og så angreb hun både venstrefløjen og de "liberale" for deres svigt i kampen mod tørklædet og den "fordummende religion":

Håndklædet i ringen

- Mange liberale har desværre kastet håndklædet i ringen, sagde DF's formand. - Ikke fordi de holder af tørklæder (.....) men fordi de lider af berøringsangst. De vægrer sig ved at tage denne debat, de nægter at "forbyde" noget.

- Dansk Folkeparti har taget over, hvor venstrefløjen og de liberale har opgivet, og det er jeg stolt af, sluttede Pia Kjærsgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk