DF: Pædofile må ikke rejse ud af Danmark i mindst 10 år

Pædofildømte må ikke længere tage til hverken Tyskland eller Thailand, hvis det står til Dansk Folkeparti.

- I dag er der ikke noget, der forhindrer pædofilie i at rejse til et andet land, hvor myndigheder ikke er særlig godt til at håndtere sager med overgreb mod børn for derefter at begå overgreb og så rejse tilbage til Danmark igen. Det vil vi have sat en stopper for, siger retsordfører Peter Kofoed Poulsen (DF). (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Straffen for sex med børn skal skærpes, så alle, der bliver dømt for pædofili, får frataget deres pas i mindst 10 år.

Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti, som begrunder det med, at Danmark har et ansvar for ikke at eksportere pædofile til eksempelvis Thailand.

- Danske statsborgere skal ikke rejse verden rundt for at begå seksuelle overgreb på børn. Vi skal beskytte børn. Så som en del af straffen for at begå et pædofilt overgreb skal vi tage passet fra dem i mindst 10 år, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Øger det så ikke risikoen for, at de pædofile begår overgreb mod danske børn?

- Nej, fordi en del af forslaget er, at vi samtidig strammer kontrollen med de pædofile, så de danske myndigheder hele tiden har styr på, hvor de er og hvad de foretager sig, siger Peter Kofod Poulsen, der også lægger op til at styrke behandlingen af pædofile.

Men netop hvis de ikke kan rejse ud af Danmark, så er der vel større risiko for, at danske børn bliver ofre for pædofili?

- Det er ikke målsætningen, fordi de danske myndigheder samtidig skal blive bedre til at have hånd i hanke med, hvad de her mennesker laver i Danmark.

- Og at vi samtidig sikrer, at man ikke bare kan rejse til et andet land og fortsætte med at begå seksuelle overgreb mod børn i lande, hvor der ikke er så stor fokus på at bekæmpe pædofili, siger Peter Kofod Poulsen.

Venstre siger nej

Så foreslår I det her af hensyn til børn i eksempelvis Thailand?

- Vi foreslår det også af hensyn til de børn, der bliver udnyttet i andre lande eventuelt af danskere. Men vi mener også, at det vil virke præventivt og afskrækkende, at man kan miste sit pas, og dermed ikke kan rejse ud af Danmark i en længere årrække, hvis man begår overgreb mod børn.

- Og det kan forhåbentlig også være med til at sørge for, at pædofile kommer under opsyn af myndighederne i et længere tidsrum, så de ikke har mulighed for at begå nye overgreb på dansk grund, siger Peter Kofoed Poulsen, der har hentet inspiration i Australien, hvor et tilsvarende forslag blev gennemført sidste år.

Hverken justitsminister Søren Pape Poulsen (K) eller Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, ønsker at kommentere forslaget. Det vil Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, gerne. Og han hælder det ned ad brættet.

- Jeg synes det er lidt overkill at tage passet fra samtlige pædofildømte. jeg har i øvrigt ikke set dokumentation for, hvor mange der rejser ud. Men på den her måde kommer man jo til at ramme alle. Det har ikke min sympati, siger retsordfører Preben Bang Henriksen (V).

Herhjemme var der sidste år i alt 88 sager, der førte til domme for pædofili

Dansk Folkeparti vil fremsætte sit beslutningsforslaget inden sommerferien.

Facebook
Twitter