DF-parret fra Mariager giver sidste interview: 'Jeg er træt af opkald fra skodjournalister'

Tidligere folketingskandidat Kim Christiansen er ikke bare færdig med medierne. Han er også ude af politik.

Kim Christiansen og kæresten Pia Adelsteen på Hviids Vinstue (arkivfoto). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Politikerparret fra Dansk Folkeparti, Kim Christiansen og Pia Adelsteen, har kurs mod Thailand.

Efter hver deres valgnederlag ved Folketing og Europa-Parlament tager de på ferie langt fra Danmark, og samtidig forsøger de sig med en længere pause fra mediernes søgelys.

Kim Christiansen er så træt af journalister, at han har givet sit sidste interview i meget lang tid. Det fortæller han til Nordjyske.

- Jeg er træt af at få beskeder, hvor der står, at jeg er en stor fed pædofil, og få opkald klokken seks om morgenen fra skodjournalister, der ikke vil mig det godt. Hvis man tager opvasken, så ryger der en kop ind imellem. Og jeg har fandeme vasket meget op i de 14 år, lyder det fra den tidligere folketingskandidat, der understreger, at det ikke skal forstås som et bittert farvel ovenpå "et skodvalg".

En lussing fra vælgerne

I mere end et årti levede parret af politik, men den politiske karriere blev ikke forlænget af vælgerne, på trods af at de kæmpede hver deres kamp for at få en plads i Europa-Parlamentet og fortsætte som medlem af Folketinget.

Det var første gang, Pia Adelsteen var opstillet til Europa-Parlamentet, men hun blev ikke valgt ind.

Og Dansk Folkeparti måtte på aftenen for Folketingsvalget sande, at antallet af mandater blev mere end halveret.

Ingen af mandaterne gik til partiets nu tidligere transport- og færdselsordfører, Kim Christiansen, der med 1.156 personlige stemmer lå nummer fire i sin storkreds.

Kim Christiansens svanesang

Nedturen er til at føle på, men Pia Adelsteen er opsat på at blive i politik, mens parret fortsætter med at drive restauranten Á Porta, som ikke længere er til salg.

Pladsen i byrådet i Mariagerfjord Kommune har hun stadig, og valgplakaterne er lagt på lager, påpeger hun ifølge Nordjyske.

Kim Christiansen gider ikke mere. Selvom han er "DF'er med hud og hår", er han ikke bare færdig med medier, men også foreløbigt færdig med politik, fortæller han i interviewet.

- Foreløbigt tager jeg en lang pause. Jeg føler mig sgu slidt nu, men har også haft tid til at tænke over, at 14 år i Folketinget er en lang karriere (...) Jeg er 62 år og har to års løn, så jo mindre der bliver valg i de næste fire år, så stiller jeg ikke op igen.

Omfartsvejen i Mariager

Den 62-årige, politiske restaurantejer gav allerede kort efter valget tegn til medierne.

Dagen efter folketingsvalget skrev en journalist fra Radio24syv en SMS-besked til Kim Christiansen med en interviewforespørgsel, som blev kvitteret med en grafisk fuckfinger, fordi Kim Christiansen mener, at kanalen har drevet klapjagt på ham og hans kone.

Gennem flere interviews med Kim Christiansen afdækkede en række medier i foråret nemlig, hvordan han var del af en politisk aftale, der sikrede en omfartsvej til 377 millioner, der skulle lede trafikken uden om Mariager, hvor han bor.

Omfartsvejen rundt om den nordjyske by vakte massiv kritik fra både forskere og borgere, der mente, at omfartsvejen løste et problem, der ikke fandtes, og Dansk Folkeparti opgav ønsket til aftalen.

Glæder sig til at koble af

I interviewet med Nordjyske bliver det understreget, at Kim Christiansen ikke vil snakke om omfartsvejen ved Mariager, der er endt med at blive en fjerdedel af den oprindelige længde og med en beregnet pris på 60-80 millioner.

- Jeg bliver irriteret, når jeg skal læse i pressen, at jeg nærmest er uærlig, fordi jeg har forhandlet mig til en omfartsvej til Mariager. Folk læser overskrifterne og tænker, at nu "blev han taget med fingrene i kagedåsen" om et forslag, der var bredt flertal bag, siger Kim Christiansen til avisen.

Til gengæld vil han gerne tale om det, der venter nu og her: Sommerferien til Thailand. Til Nordjyske siger Kim Christiansen, at han glæder sig til at kunne koble af uden at skulle modtage opkald og beskeder på sociale medier.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter