DF: Pind og Elbæk bør tage en tudekiks

Clement Kjersgaards er en fremragende journalist, mener Dansk Folkepartis kulturordfører.

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, forstår ikke, at Søren Pind (V) og Uffe Elbæk (AL) kritiserer DR-journalisten Clement Kjærsgaard. (Foto: © Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix)

Det giver absolut ingen mening, at justitsminister Søren Pind (V) ikke længere vil deltage i interview eller programmer med DR-journalisten Clement Kjersgaard.

Det mener Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, efter at ministeren har valgt at boykotte Clement Kjersgaard, fordi ”han ser og behandler mig som en kriminel”.

- Det er under al kritik, at justitsministeren boykotter Clement Kjersgaard, blot fordi han gør sit arbejde. Det er så slapt af Søren Pind, siger Alex Ahrendtsen (DF), som også retter en hård kritik af Alternativets formand, Uffe Elbæk.

Partiformanden skrev i går på Facebook, at han havde følt sig uretfærdigt behandlet af Clement Kjersgaard, da han fredag eftermiddag interviewede ham til ”Vi ses hos Clement”.

Det var en af grundene til, at Uffe Elbæk i går aftes valgte at melde afbud til et interview med ”Deadline” på DR2.

Men ifølge Alex Ahrendtsen er det ”ren tågesnak” fra Uffe Elbæks side.

- Det var et fremragende interview. Clement gik Uffe Elbæk på klingen, og han var elendig til at svare på spørgsmålene. Både Søren Pind og Uffe Elbæk er nogle tøsedrenge, og de bør begge tage en tudekiks og få noget hår på brystet. Vores demokrati tager en totalitær drejning, når politikere ikke ønsker at stå på mål for deres politik, siger Alex Ahrendtsen, der selv er blevet interviewet af Clement Kjersgaard flere gange.

- Jeg vil gerne lade mig riste af Clement Kjersgaard. Han er skarp og hård, men hvis man svarer på hans spørgsmål, så får man også taletid, siger han.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, er enig i, at politikerne bør stoppe ”det piveri over hans (Clement Kjersgaards, red.) facon”.

- Jeg har prøvet kræfter/ debatteret med ham adskillige gange. Det går sjovt nok bedst, når jeg er godt forberedt og har lavet mit hjemmearbejde - og tror på det jeg selv siger. Pølsesnak holder ikke over for ham. Og sådan skal det være, skriver han på Facebook og understreger, at ”det er frivilligt om man stiller op”.

Spørger man Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock, kan hun godt forstå kritikken af ”Vi ses hos Clement”.

- Jeg bryder mig ikke om formatet. I forhold til ”Debatten” (som Clement Kjersgaard også er vært for, red.), hvor jeg selv har deltaget, så får de kritiske spørgsmål en ekstra tand i det program. Vi politikere kan ikke bestemme, hvilke spørgsmål journalister stiller, men vi kan vælge at sige nej til at deltage, siger Mette Bock.