DF-politiker opfordrer Thulesen Dahl til at gå af: 'Det bør have konsekvenser'

Et byrådsmedlem fra Esbjerg ønsker et formandsskifte i Dansk Folkeparti. Det har vakt vrede i hans egen lokalforening.

Hans K. Sønderby ønsker at Kristian Thulesen Dahl trækker sig som formand. (Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)

- Det er simpelthen for egen regning, og jeg er dybt, dybt rystet over det her.

Sådan lyder det fra viceborgmester i Esbjerg Kommune, Susanne Dyreborg fra Dansk Folkeparti, efter hendes partifælle og byrådskollega Hans K. Sønderby har opfordret Kristian Thulesen Dahl til at træde tilbage som formand for Dansk Folkeparti.

- Det er Hans K. Sønderby, der har været på et togt. Jeg ved ikke, hvad han har gang i.

Lokalpolitikeren Hans K. Sønderby har i et læserbrev i Avisen Danmark skrevet, at "Thulesen Dahl bør træde et skridt tilbage og gøre plads til en meget klart kommunikerende Morten Messerschmidt".

Overfor Avisen Danmark uddyber Hans K. Sønderby, at han mere specifikt mener, at Kristian Thulesen Dahl bør træde tilbage.

Det er ikke første gang, at Dansk Folkepartis ledelse bliver kritiseret af baglandet.

Kritikken kom efter en længere periode med dårlige meningsmålinger og et dårligt valgresultat ved det seneste folketingsvalg og europaparlamentsvalg, hvor partiet gik markant tilbage.

Står for egen regning

Men kritikken fra Hans K. Sønderby går for langt, mener Freddy Hyldgaard, der er formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling i Esbjerg.

- Det står helt for hans egen regning. Hverken bestyrelsen eller de to øvrige byrådsmedlemmer for DF i Esbjerg Byråd går ind for et formandsskifte, skriver Freddy Hyldgaard til DR.

Esbjergs viceborgmester, Susanne Dyreborg, forstår derudover ikke, hvad formålet er med Hans K. Sønderbys udtalelser.

- Regner han med, at Kristian Thulesen Dahl siger "nå, jamen så trækker jeg mig", og så kommer Morten Messerschmidt på? Jeg kan slet ikke se, hvad meningen er med det her.

Det bør have konsekvenser

Formanden for lokalforeningen har indkaldt til et bestyrelsesmøde, hvor hele sagen vil blive drøftet. Susanne Dyreborg har nemlig ikke tillid til Hans K. Sønderby, siger hun.

- Det er klart, at når man kommer med sådan en udmelding, så mener jeg, at det bør have konsekvenser, siger Susanne Dyreborg, der dog ikke ønsker at præcisere konsekvenserne.

- Jeg er simpelthen bange for, hvad han ellers kan finde på at sige, når han ikke drøfter tingene med os andre, siger Susanne Dyreborg.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra både Kristian Thulesen Dahl og Hans K. Sønderby. Ingen af dem ønsker at stille op til interview.

Facebook
Twitter