DF-pres virker: Regeringen nedsætter lovråd mod skattely

Skatteministeren har i sidste øjeblik indføjet et lovråd mod skattely i retssikkerhedspakken.

Skatteminister Karsten Lauritzsen kan godt se perspektivet i forslaget om et skattelovråd, selv om det ikke er hans opfindelse. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Dansk Folkeparti har presset på for at få etableret et uafhængigt skattelovråd, og det er i sidste øjeblik kommet med i skatteminister Karsten Lauritzens retssikkerhedspakke 2, skriver Politiken.

Rådets opgave bliver løbende at rådgive skatteministeren og Folketinget i aktuelle og kontroversielle skattesager.

- Det sker for ofte, at vi må lappe skattereglerne, fordi de ikke altid er tænkt ordentligt igennem. Der er i den grad brug for et fagligt forum, hvor regler og problemstillinger bliver vendt og vurderet, siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører i DF.

Skatteminister Karsten Lauritzen lægger ikke skjul på, at et skattelovråd ikke er hans opfindelse.

- Det er et krav eller et ønske fra en række partier og især fra Dansk Folkeparti. Jeg kan godt se et perspektiv i forslaget, og derfor er jeg også indstillet på at nedsætte et skattelovråd inden sommerferien, siger ministeren til avisen.

Planen er at samle mellem tre og fem af landets bedste uvildige skatteeksperter i det nye lovråd. Første opgave bliver at tjekke, om den danske lovgivning er tilstrækkelig robust til at forhindre skatteflugt og skatteunddragelse via verdens skattely-lande.

Retssikkerhedspakken forventes vedtaget i Folketinget i morgen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk