DF-profil stopper efter næste valg: 'Dybt skuffet' over at partiet støtter forbud mod omskæring

Marie Krarup siger stop efter en intern omskæringsdebat i partiet.

Marie Krarup stopper i Folketinget efter næste valg. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

- Jeg er dybt skuffet over, at Dansk Folkeparti trods mine protester har besluttet sig for at støtte et forbud imod rituel omskæring. Det er ikke nationalkonservativt. Det er et svigt.

Sådan skriver Dansk Folkepartis Marie Krarup på Facebook i et opslag, hvor hun annoncerer et farvel til politik efter næste folketingsvalg.

DR Nyheder har været i kontakt med DF-profilen, men hun ønsker ikke at uddybe sit opslag.

Udmeldingen kommer dog umiddelbart efter, at spørgsmålet om et forbud mod omskæring har vakt furore i Dansk Folkepartis folketingsgruppe og splittet toppen af partiet.

Partiets officielle holdning er, at omskæring af drengebørn skal være ulovligt, men når forslaget er på dagsordenen i folketingssalen senere på måneden, har Marie Krarup sammen med Morten Messerschmidt og Søren Espersen fået lov til at stemme imod forbuddet.

- Det er et svigt overfor de danske jøder og overfor familiens frihed til at opdrage sine børn, skriver Marie Krarup om sit partis nye standpunkt i opslaget.

Værdier under pres

Marie Krarup har siddet i Folketinget siden 2011 og har i den tid tiltrukket sig opmærksomhed med skarpe udmeldinger som blandt andet forsvarsordfører og kirkeordfører.

Hun har også talt for partiet, når det gælder børn og uddannelse, og hun agter netop at vende tilbage til sit 'kald' som gymnasielærer, når der bliver udskrevet valg næste gang.

Men det betyder ikke, at hun har tænkt sig at opgive sin politiske kamp.

- Jeg vil naturligvis stadig arbejde for en nationalkonservativ dagsorden i folketinget og i Dansk Folkeparti, skriver hun.

I sit Facebook-opslag gør Marie Krarup det klart, at netop de nationalkonservative strømninger i Dansk Folkeparti efter hendes mening er under pres. Og hun er ikke den eneste, der er utilfreds med det, skriver hun.

- Jeg håber, dette bliver det eneste svigt i den nationalkonservative dagsorden, som netop nu bliver italesat af partiets ledelse.

Tidligere folketingskandidat melder sig ud af partiet

Også tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Sydjyllands Storkreds, Karsten Brønnum, mener, de nationalkonservative værdier i partiet bliver svigtet.

Han er selv jøde, men uden at være omskåret, og han mener, Dansk Folkepartis opbakning til et forbud mod omskæring er skævt i forhold til partiets linje.

Karsten Brønnum er derfor ærgerlig over Marie Krarups beslutning.

- Hun er, sammen med Søren Espersen, en af de sidste klassiske værdikrigere i Dansk Folkeparti, siger han.

- Jeg har respekt for retten til at opretholde gamle traditioner som er en væsentlig, nationalkonservativ værdi, siger han og udtaler en heftig kritik af Dansk Folkepartis sundhedsordfører, som har formidlet partiets synspunkter om omskæring.

- Jeg synes, Liselott Blixt har udvist afsindig arrogance i sine udtalelser, siger han.

For Karsten Brønnum har partiets linje i omskæringsdebatten ført til, at han i mandags valgte at melde sig ud af partiet. Han har været medlem siden 2008.

FacebookTwitter