DF rakker ned på politiets samarbejde med Asmaa Abdol-Hamid

DF er utilfreds med, at Fyns Politi har ansat debattøren Asmaa Abdol-Hamid til et integrationsprojekt i Odense. Sagen skal vendes med justitsministeren.

DF er utilfreds med, at Fyns Politi har ansat debattøren Asmaa Abdol-Hamid til et integrationsprojekt i Odense. Sagen skal vendes med justitsministeren, (Foto: DR)

Dansk Folkeparti kritiserer, at Fyns Politi har ansat den tidligere folketingskandidat og debattør Asmaa Abdol-Hamid.

Hun skal arbejde med et nyt projekt, der skal bygge bro mellem politiet og indvandrere i Odense - primært i bydelen Vollsmose.

Men hun er et skidt forbillede, mener DF's retsordfører Peter Skaarup.

- Hvis man bliver ophøjet som en autoritet, der ikke vil give hånd til fremmede mænd og går ind for sharia og et fundamentalistisk samfund, så sætter vi ræven til at vogte gæs, siger han til DR Nyheder.

Også partiets værdiordfører Pia Kjærsgaard har kritiseret valget af Asmaa Abdol-Hamid på sin Facebook-side, hvor hun blandt andet skriver:

- Af alle de mange gode og relevante personer med professionel og personlig tilknytning til indvandrermiljøet, som der ellers måtte findes i Odense og omegn, vælger man at ansætte en kvinde, som ved flere lejligheder har bevist, at hun personligt så absolut ikke går ind for at blive fuldt integreret i det danske samfund.

Fyns Politi holder fast

Hos Fyns Politi har man dog ingen betænkeligheder ved at ansætte Asmaa Abdol-Hamid.

- Det her er et projekt om dialog med folk med anden etnisk baggrund og kultur og derfor har jeg brug for nogen, der ved noget om det, knyttet til projektet. Nogen, der går ind for, at vi laver den dialog. Det gør Asmaa, og det er den viden og indsigt, jeg skal bruge, siger siger politidirektør Poul Løhde.

Peter Skaarup vil rejse sagen om hendes ansættelse over for justitsminister Morten Bødskov (S) for at få ham til at forklare meningen med ansættelsen, herunder om PET vurderer, at der er sikkerhedsrisici forbundet med ansættelsen.

Facebook
Twitter