DF: Regeringen er nødt til at rykke sig på bilafgifter

Det er langtfra den rigtige model for bilafgifters fremtid, som er blevet lagt frem af regeringen, mener DF.

Regeringen vil sænke registreringsafgiften til 100 procent, mens DF lægger op til en større ændring af systemet. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Regeringens forslag om at sænke registreringsafgiften på biler får ikke opbakning fra Dansk Folkeparti. I hvert fald ikke som forslaget ser ud nu.

Det slår DF's gruppeformand Peter Skaarup fast efter et møde mellem parterne tirsdag aften.

- Vi er ikke kommet nærmere hinanden endnu. Vi har stillet en masse spørgsmål om regeringens plan og bedt om notater og mulige konsekvenser, siger han.

- Vi har sat regeringen til at arbejde med de forskellige modeller, man kunne forestille sig, for at sikre en stor model, der handler om at tage bestik af den teknologiske udvikling.

- Man skal lave noget, der kan holde en del år, lyder det fra Skaarup.

DF vil have større ændring

De første møder om en ny model for afgifter på biler blev holdt tirsdag aften mellem regeringen og DF.

Regeringen vil sænke registreringsafgiften til 100 procent, mens DF lægger op til en større ændring af systemet. Partiet vil for eksempel sikre lavere afgifter på de biler, der forurener mindst og er mest sikre.

- Vi har fokus på mindre forurening og mere tryghed i bilerne på vejene. Regeringens udspil er mere en afgiftslettelse, der ikke tager hensyn til de ting, der faktisk er vigtige for vores samfund, sagde Skaarup forud for mødet.

Her opfordrede han regeringen til at være lydhør over for de øvrige partier i Folketinget, der ikke ser ud til at bakke op om udspillet.

Spørgsmål: Er ingen aftale så bedre end det forslag, regeringen har lagt frem?

- Det er endnu for tidligt at sige noget om. Vi ved ikke, om regeringen er parat til at rykke sig. Men vores råd til regeringen er, at man rykker sig fra det udspil, der ligger nu, sagde Peter Skaarup.

"Konstruktiv drøftelse"

Finansminister Kristian Jensen (V) mener, at der har været gode takter ved det første møde om fremtidens bilafgifter.

- Det har været en konstruktiv drøftelse. Det betyder ikke, at vi er enige. Vi skal have drøftet flere ting igennem, men vi er kommet godt i gang, siger han og slår samtidig fast, at regeringen er parat til at komme DF i møde.

- Når der er en mindretalsregering, er det altid klogt at lytte til dem, man forhandler med, siger han.

Parterne skal mødes igen i løbet af ugen. Kristian Jensen ønsker dog ikke at sige noget om, hvornår der kan ligge en aftale.

/ritzau/