DF: Selvfølgelig kan vi flytte folk ud i landdistrikterne

Der skal flyttes flere statslige arbejdspladser ud i landdistrikterne, mener DF-ordfører.

Dansk Folkepartis landdistrikts- og ø-ordfører, Mette Hjermind Dencker, mener at første skridt mod at vende affolkningen af yderområderne er at flytte statslige arbejdspladser derud.

Hos regeringens største støtteparti, DF, er man lodret uenig med konklusionen i en ny fællesrapport fra Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening.

For selvfølgelig er det muligt at vende den negative udvikling med affolkning i yderområderne, mener landdistrikts- og ø-ordfører Mette Hjermind Dencker.

- Vi anerkender fuldt ud, at urbaniseringen finder sted over alt i verden, men samtidig kan vi se, at de lande, som fra politisk side gør en ekstra indsats, har gode resultater med at bremse urbaniseringen, siger hun og nævner som eksempel Norge og Frankrig.

Flytter efter arbejde

Ifølge Mette Hjermind Dencker handler det især om én ting, hvis landdistrikterne skal opleve vækst i befolkningen. Nemlig at flytte de statslige arbejdspladser væk fra hovedstadsområdet.

- Hvis vi sikrer, at der er arbejde at få i landdistrikterne og på øerne, er der helt sikkert også mennesker, som vil flytte dertil, forklarer ordføreren.

- Danskerne bor i hele Danmark, og det vil vi også gerne have, at staten gør.

Første skridt

Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen har udtalt, at der skal vækst i yderområderne, hvilket også er en del af regeringsgrundlaget.

Derfor vil Dansk Folkeparti sammen med de øvrige partier i blå blok også holde regeringen oppe på, at der skal gøres noget for landdistrikterne.

Mette Hjermind Dencker erkender dog, at udrykning af statslige arbejdspladser ikke løser hele problemet. Derfor skal der også kigges på eksempelvis at lempe planloven og øge mulighederne for at låne penge til huskøb.

- Det skal vi nok se på hen af vejen, men først og fremmest handler det om arbejdspladserne, siger hun.