DF skyder Venstre-ballon ned

Venstres forslag om, at give nydanskere en indslusningsløn på 50-70 kroner i timen, bliver ikke til noget. Det slår regeringens støtteparti Dansk Folkeparti fast.

Søren Espersen skyder med skarpt efter Venstres forslag om lav indslusningsløn til nydanskere: - Jeg tror, vi skal siger, at det her er sådan en sommer-varmluftsballon fra Venstre, siger han.

Dårligt havde Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, lørdag lanceret et forslag om at give en særlig lav indslusningsløn til nydanskere, før integrationsminister og ikke mindst Lauritzens partifælle Birthe Rønn Hornbech (V) blankt afviste forslaget som "ikke sympatisk".

Men Venstre-folkene kan ligeså godt opgive den interne strid om forslaget, for det bliver ikke til noget, siger Søren Espersen fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti:

- Vi afviser blankt forslaget. Det er ikke et forslag, der har nogen gang på jorden - overhovedet, siger han til DR Nyheder.

Varm luft fra Venstre

For at få flere nydanskere ind på arbejdsmarkedet foreslår Karsten Lauritzen ellers, at arbejdsgiverne skal kunne ansætte nydanskere uden tilknytning til arbejdsmarkedet til halvdelen af mindstelønnen, hvilket vil sige ned til cirka 50 kr. i timen.

- Det er jo ren diskrimination, og det vil vi selvfølgelig ikke være med til. Samtidig vil det jo også holde en masse danskere uden for arbejdsmarkedet. For hvorfor skulle man som arbejdsgiver vælge en dansk arbejder, hvis man kan få en udlænding til den halve pris, siger Søren Espersen og fortsætter:

- Jeg tror, vi skal siger, at det her er sådan en sommer-varmluftsballon fra Venstre - og den bliver ikke til noget!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk