DF smider nye udlændingekrav på bordet hos Inger Støjberg

Partiet vil afvise alle flygtninge, der kommer til Danmark ad sø- eller landevejen.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) har stadig sit fokus på partiets krav om at stoppe integration af flygtninge på midlertidigt ophold, men han har nu taget nogle nye forslag med til udlændingeminister Inger Støjberg.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, har her til aften en bunke med nye forslag med ind til forhandlingerne med regeringen og udlændingeminister Inger Støjberg (V).

For DF erkender, at det kan blive svært at nå til enighed om nogle af de forslag, de hidtil har lagt på ministerens bord. Derfor foreslår regeringens støtteparti nu en model, hvor alle flygtninge, der krydser den danske grænse til lands eller vands, bliver afvist.

Finanslov 2018

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en finanslov for 2018. Hovedpunkterne er penge til ældre, sundhed og politi. Forhandlinger om skatteaftale og udlændingeaftale er ikke på plads og fortsætter.

Se Tema

Det gør Danmark kun i dag, hvis asylansøgeren er registreret af et andet EU-medlemsland i overensstemmelse med Dublin-forordningen.

- Hvis du kommer ind fra et andet land, så er du ikke forfulgt, medmindre du rejser direkte fra Damaskus til Billund lufthavn. Det er vel de færreste, der gør det, siger Martin Henriksen.

Nu er der nogen, der har jul som deadline. Jeg har det bare sådan, at jeg ser frem til jul. Vi har ikke nogen bestemt deadline. Vi forhandler.

Martin Henriksen, udlændingeordfører, Dansk Folkeparti

Det største ønske er stadig integrationsstop

Han understreger, at det er en ny model, man har lagt på bordet hos Inger Støjberg, men det primære fokus for Dansk Folkeparti er fortsat at få stoppet al integration og få sendt flygtninge på midlertidigt ophold tilbage til hjemlandet, når der er mulighed for det.

- Vores fokus er, at vi gerne vil have et nybrud inden for asylbutikken, så vi i højere grad får sendt folk hjem til deres hjemlande, så de kan genopbygge deres hjemlande. Det er blandt andet det, vi skal ind og diskutere herinde, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti har samtidig også foreslået, at flygtningebørn på midlertidigt ophold skal tages ud af folkeskolen, og at flygtninge med midlertidigt ophold som udgangspunkt ikke skal arbejde.

Forhandlingerne om udlændingestramninger har vist sig svære at nå til enighed om. Området er juridisk kompliceret, og mens det i Finansministeriet er nogenlunde ligetil at udregne konsekvenserne af et forslag, så skal alle stramninger på udlændingeområdet forbi Udlændinge- og Integrationsministeriets jurister for at få vurderet, om forslagene holder sig på den rigtige side af konventionerne.

Efterlyser regeringsmod

Det er noget, som Martin Henriksen efterlyser mod til at udfordre mere.

- Vi efterlyser lidt mandsmod hos regeringen om at presse citronen og se, hvor man kan gå til kanten af konventionerne, siger han.

Den 22. december – altså om lidt over en uge – skal Finansloven stemmes igennem ved en 3. behandling i Folketinget. Regeringspartiet Liberal Alliance har fortsat ikke garanteret, at man vil stemme for sin egen finanslov, hvis ikke der er landet en aftale om skattelettelser. Omvendt vil Dansk Folkeparti ikke stemme skattelettelser igennem uden en aftale om udlændingestramninger.

Derfor har man travlt. Men mere regeringen end Dansk Folkeparti, lader Martin Henriksen forstå.

- Nu er der nogen, der har jul som deadline. Jeg har det bare sådan, at jeg ser frem til jul. Vi har ikke nogen bestemt deadline. Vi forhandler, understreger han.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg vil ikke gå ind i de konkrete forslag inden forhandlingerne, men direkte adspurgt om Dansk Folkepartis nyeste forslag, lyder svaret:

- Det ser meget tungt ud.