DF stemte for kontanthjælpsloftet - nu er de bekymrede for konsekvenserne

Beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted vil have flere kontanthjælpsmodtagere over på andre ydelser.

Der er stadig for mange historier om kontanthjælpsmodtagere, der er så syge, at de i virkeligheden burde have været på andre ydelser, lyder det fra Bent Bøgsted (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Han er stadig helt enig i hensigten med kontanthjælpsloftet.

- Vi havde det udgangspunkt, at man under ingen omstændigheder skal kunne få mere ud af at gå på kontanthjælp end ved at tage et job på mindstelønnen, siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

Men nu, hvor 1. oktober nærmer sig, og loftet snart træder i kraft, er Bent Bøgsted blevet bekymret for, om der er for mange kontanthjælpsmodtagere, der bliver omfattet.

- Jeg er faktisk bekymret for det, hvis de (kontanthjælpsmodtagerne, red.) ikke får den rette indsats. Jeg synes, det er skræmmende, hvis ikke jobcentrene er gået i gang med at hjælpe de her mennesker, siger han.

BL - Danmarks Almene Boliger forudser, at 13.000 enlige forsørgere vil få så svært ved at betale husleje, at de bliver nødt til at flytte.

Syge skal på andre ydelser

Bent Bøgsted mener også, at der stadig er for mange historier om kontanthjælpsmodtagere, der er så syge, at de i virkeligheden burde have været på andre ydelser.

(Foto: Grafik: Ninni Munch Pettersson © DR Nyheder)

- Og dem, der er syge, de skal slet ikke være på kontanthjælp. Men det er så lidt længerevarende, for der er jeg i gang med at forhandle med ministeren om en løsning.

- Skulle det ikke have været på plads, før I fjerner de penge, folk skal bruge på at betale husleje?

- Jo, det kan man godt sige, men Dansk Folkeparti kan ikke gøre det alene. Vi har fået overtalt ministeren til, at vi skal se på det. Der kommer et udspil – forhåbentlig kommer det snart.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal i dag i åbent samråd om syge kontanthjælpsmodtagere. Jørn Neergaard Larsen siger i dag til Jyllands-Posten, at han vil foreslå en løsning, hvor der bliver sat flere midler af til at udrede syge kontanthjælpsmodtagere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter