Tema Prins Henrik har demens

DF støtter dronning Margrethe: Utrolig trist situation med prins Henrik

Kristian Thulesen Dahl går ind i debatten om prins Henrik og håber, at kongefamilien snart kan komme videre.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup holder pressemøde efter partiets sommergruppemøde i Sorø.

Det har været ”utrolig trist” at følge med i de seneste dages udtalelser fra prins Henrik, men for Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er det vigtigt at udtrykke opbakning til dronning Margrethe.

Royalisterne i Dansk Folkeparti afslutter i dag et tre dage langt sommergruppemøde, og på det afsluttende pressemøde bliver partiformanden spurgt til, hvordan han har det med den aktuelle situation i kongehuset.

Her har prins Henrik inden for kort tid både afvist at lade sig begrave ved siden af dronningen i Roskilde og offentligt beskyldt hende for at gøre ham til ”nar”.

- Det er en utrolig trist situation, som er kommet, og som bliver udtrykt med de udtalelser. Vi kan jo ikke på nogen måde gå ind i forhold til prins Henrik og hans situation. Det, vi kan gøre som parti, er at understrege vores store opbakning til dronningen og til det store arbejde, hun gør, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Hun er en utrolig værdig repræsentant for Danmark, og det er fantastisk, hvordan hun arbejdsomt, slidsomt og hele tiden arbejder for at være den monark, vi alle sammen kan være stolte af.

- Derfor vores fulde opbakning til dronningen og et håb om, at man så finder ud af tingene og kommer videre efter den her triste situation, der har været, hvor prins Henrik har følt anledning til at sige nogle ting, siger DF-formanden.

Kristian Thulesen Dahl vil ikke gå ind i de konkrete sager om prinsens nej til at blive begravet i Roskilde ved siden af dronning Margrethe, eller om hans titel som prinsgemal skal ændres til kongegemal, som prins Henrik har udtrykt ønske om.

Han ærgrer sig dog over situationen på hele kongefamiliens vegne.

- Jeg vil slet ikke blande mig i de konkrete udtalelser, der kommer. Vores respekt for kongehuset er også, at vi egentlig bare gør, hvad vi kan for at værne om det monarki og den dronning, som, vi synes, gør et fantastisk arbejde for Danmark. Det tror vi, at vi bedst kan gøre ved, at vi ikke går ind i sådan en polemik eller diskussion omkring sådan nogle udtalelser.

- Men selvfølgelig anerkender jeg, at det er en trist situation at stå i. Specielt for kongefamilien er det da en trist situation, men den skal vi som parti ikke på nogen måde blande os i. Vi skal bakke op om dronningen og understrege, at vi faktisk synes, hun gør det fantastisk godt, og vi er stolte over det arbejde, hun gør for Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.