DF: Stop for alle asylsøgere til Danmark

Det er udelukkende de 500 FN-godkendte flygtninge, Dansk Folkeparti vil tage imod.

Det skal være vanskeligere for udlændinge at slå sig ned i Danmark, og alle asylansøgere, der rejser hertil på egen hånd skal afvises.

Sandholmlejren

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, som præsenterer forslaget på sit sommergruppemøde mandag.

Forslaget er del af en udlændingepakke, der skal gøre det langt sværere for udlændinge at slå sig ned i Danmark.

Vil betyde færre asylansøgere

Det skønnes, at op mod 7000 vil søge asyl i Danmark i år. Men står det til Dansk Folkeparti skal kun de 500 i FNs kvote kunne søge til Danmark. Det siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen til DR Nyheder:

- Hvis vores forslag bliver gennemført, vil det betyde en kraftig reduktion i indvandringen af arbejdskraft. Og det vil også betyde et fald i antallet af asylansøgere, som kommer til Danmark.

Radikale afviser

Hos De radikale afviser gruppeformand, Sofie Carsten Nielsen forslaget:

- Det er et studehandelstilbud, som Dansk Folkeparti kommer med. Jeg vil ikke tage imod det. Vi har indgået aftaler om, hvor mange flygtninge, vi skal tage imod. Vi tager hverken mere eller mindre, og det skal vi selvfølgelig også blive ved med, siger Sofie Carsten Nielsen til DR Nyheder..

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg mener, at der skal strammes på regeringens udlændingelempelser. Men Danmark skal ikke bryde med hverken konventioner eller EU-aftaler:

- Venstre vil leve op til de internationale aftaler, vi har indgået, siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

Facebook
Twitter