DF stormer forbi Socialdemokraterne i ny måling

Statsministerens tropper går tilbage og må se sig overhalet af Dansk Folkeparti, der får hver femte stemme.

(Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Det ser skidt ud for Socialdemokraterne i en ny måling fra Rambøll/Analyse Danmark.

Regeringspartiet går ikke bare tilbage fra de 19,3 procent, som det blev målt til før sommeren, til nu 17,5 procent. Socialdemokraterne bliver også overhalet eftertrykkeligt af Dansk Folkeparti, skriver Jyllands-Posten.

Det er første gang, at en måling fra Rambøll/Analyse Danmark viser, at Dansk Folkeparti ville få flere stemmer end statsminister Helle Thorning-Schmidts parti, hvis der var valg i dag. Men tidligere har andre målinger peget i samme retning.

S: Vi tror på sagen

- Vi ligger på et for lavt niveau. Det ved vi alle sammen godt. Men vi tror stadig på vores sag.

Og så må vælgerne på valgdagen lave en vurdering af, om Danmark er kommet et bedre sted hen, end da vi overtog ansvaret, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S) til avisen.

Tidligere på året gav en måling fra YouGov for Metroxpress 17,4 procent af stemmerne til DF, mens Socialdemokraterne fik 17,2 procent. Denne gang ligger DF helt oppe på 20,2 procent.

DF: Skudt over målet

I Dansk Folkeparti er formand Kristian Thulesen Dahl godt tilfreds med den store opbakning, men han mener også, at målingen skyder over mål.

- Det er ikke vores egen vurdering, at vi ligger på 20 procent på valgdagen.

- Vi er begunstiget af gode tal for tiden, og det skyldes, at mange vælgere er skuffede over og trætte af regeringen og Socialdemokraterne. På grund af den skuffelse siger mange af dem så, at de støtter os i stedet.

- Frem mod valget vil vi sige klart, hvad vi vil, og hvad de kan få her. Og så håber vi, at flere og flere af vælgerne vil blive hos os og ikke bare siger, at de gør det, fordi de er skuffede over de andre, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Facebook
Twitter