DF: Terrorstøtte skal kulegraves

Dansk Folkeparti vil give PET bedre mulighed for at bremse terrorstøtte og går nu til justitsministeren.

PET's skøn over, at der hvert år indsamles cirka 20 millioner kroner i Danmark, som sendes til terrororganisationer i udlandet, får Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup op af stolen. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

PET's skøn over, at der hvert år indsamles cirka 20 millioner kroner i Danmark, som sendes til terrororganisationer i udlandet, får Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup op af stolen.

Han forlanger nu, at området bliver kulegravet, så PET får de bedst mulige vilkår for at forfølge sager om terrorstøtte.

- Det er jo mange penge, der faktisk går til at sprede død og ødelæggelse blandt uskyldige mennesker, siger Peter Skaarup.

Det var på en pressebriefing tirsdag i International Press Centre i København, at PET-chef Jakob Scharf fremlagde beløbet.

Svært at bevise transaktioner

Tidligere har PET ikke sat tal på, hvor stor en del af de 10 milliarder kroner, som udlændinge bosiddende i Danmark hvert år overfører til deres oprindelseslande, der bliver sendt som terrorstøtte.

Men nu skønner efterretningstjenesten altså, at det drejer sig om 20 millioner kroner.

PET oplyser, at det kan være svært at spore transaktionerne, da pengene sjældent bliver sendt direkte til terrororganisationerne, men ofte går gennem flere mellemled.

- Jeg forstår, at det ofte er svært for PET at bevise, at pengetransaktionerne går til terror.

- Derfor vil jeg have justitsministeren til at kulegrave området, så vi kan se, om det er muligt at give PET bedre redskaber til at opdage og stoppe terrorstøtten, siger Peter Skaarup.

Han reagerer også på oplysninger fra PET om, at man flere gange i lufthavne har konstateret, at personer på vej mod konfliktzoner var i besiddelse af store pengebeløb.

- Også her vil jeg bede justitsministeren se på, om det er muligt at forstærke indsatsen, så der kan opsnappes flere penge, før de havner i hænderne på terrorister, der formentligt vil bruge dem på våben og bomber, siger Peter Skaarup.

Facebook
Twitter