DF-top: Ullemose forklarer sig "vældig godt" om afbrændinger

DF'eren Dorthe Ullemose har forklaret sit indlæg om afbrændinger af asylcentre godt, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF).

Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose (i hvidt i midten) har fået voldsom kritik for et indlæg, hun har skrevet i Fyns Amts Avis. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Dorthe Ullemose er havnet midt i en storm, efter at hun i et indlæg i Fyns Amts Avis udtrykte, at det var forventeligt, at svenskerne er begyndt at brænde asylcentre ned.

Hun præciserer efterfølgende sine holdninger på sin Facebook-profil, hvor hun slår fast, "at afbrændingerne er frygtelige, og jeg kan ikke kraftigt nok tage afstand fra enhver form for hærværk og vold".

- Den slags hører ingen steder hjemme i et demokrati. Jeg skriver intet sted, at de er forståelige, eller at jeg sympatiserer med dem. Så lad venligst være med at skyde mig holdninger i skoene, som jeg ikke har. Tak!, skriver Dorthe Ullemose, der dog længere nede i tråden tilføjer, at hun står inde for, hvad hun har skrevet i indlægget.

Men forklaringen er nok for Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, der ikke mener, at sagen skal have konsekvenser for Dorthe Ullemose.

- Dorthe Ullemose har skrevet et indlæg på Facebook. Det er godt at få klargjort, at hun ikke mener, at det er forventeligt og forståeligt, at der sker afbrændinger af asylcentre. Det er vældig godt forklaret. Hun forklarer jo, at hun ikke har sympati for afbrændinger, siger han til DR Nyheder.

Det har ikke været muligt for DR Nyheder at få en kommentar fra Dorthe Ullemose.

https://www.facebook.com/dortheullemosedf/posts/1039410422778216