DF: Udlændinge skal betale for krisen

Dansk Folkeparti efterlyser, at udlændinge skal betale en større del af regningen for den økonomiske krise. Samtidig skal det koste at få et visum.

Dansk Folkeparti vil have kommunerne til at beregne, hvad det koster, at der er så mange fra den ikke vestlige verden, som ikke er i arbejde. (© DR)

Udlændinge skal i højere grad til lommerne for at hjælpe Danmark ud af den økonomiske krise. Med denne tilgang er Dansk Folkeparti i dag gået til forhandlingerne med regeringen om genopretningsplanen for dansk økonomi.

- Vi skal alle sammen løfte i flok og være solidariske, og så er der en stor gruppe af folk i Danmark med en anden etnisk baggrund, som også skal bidrage, så dem bringer vi også i spil, siger formand for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard, der ønsker konkrete beregninger på, hvad der kan hentes i kroner og ører på området.

Tal fra kommunerne

- Jeg kunne godt tænke mig at få kommunerne til at beregne, hvad det koster, at der er så mange fra den ikke vestlige verden, som ikke er i arbejde. Jeg vil gerne se nogle beregninger på, hvad det betyder for det danske samfund, siger hun.

Regeringens forslag til en genopretningsplan henter 10,5 milliarder kroner ved at fastfryse overførsler og skattegrænser over de næste to år. DF er dog ikke ubetinget begejstret for regeringens udspil, hvor de efterlyser en bedre "social balance". Den skal blandt andet findes ved at indkræve flere penge fra udlændinge, der kommer til Danmark.

- Der kan også blive tale om, at når man får opholdstilladelse eller visum, så skal man betale et gebyr, siger Pia Kjærsgaard, der forventer, at forhandlingerne kommer til at vare pinsen over.

- Intet er på plads endnu, konstaterer DF-lederen.

Facebook
Twitter