DF: Udlændingeloven sat ud af kraft

Dansk Folkepartis formand, Peter Skaarup, er oprørt over, at tre måneders hundepasning i Sverige er nok til at få familiesammenføring i Danmark.

Tre måneders hundepasning i Sverige var nok til, at Natalie Thornemann Hansen og hendes mand, Henry Atukunda, kunne få lov til at bo i Danmark. (© DR)

Den danske udlændingelovgivning er sat ud af kraft!

Så kontant kommenterer Dansk Folkepartis formand, Peter Skaarup, 21 SØNDAGS dokumentation af, at det kun kræver få måneders hundepasning i Sverige for at opnå familiesammenføring i Danmark.

Hundepasning i tre måneder

I 21 SØNDAG fortæller en dansk kvinde, hvordan hendes 23-årige mand fra Uganda omgik 24-års reglen, indvandringsprøven og tilknytningskravet. De bosatte sig i Sverige, hvor de i tre måneder passede hunde. Derefter tog de til Danmark, hvor manden søgte om familiesammenføring. Den blev givet efter blot en måned.

Peter Skaarup mener, at den danske udlændingelovgivning er sat ud af kraft.

- Meningen med reglerne er jo, at vi skal være herre i eget hus, og at vi selv skal kunne bestemme, hvem vi ville give familiesammenføring, siger Peter Skaarup.

Ren spekulation

- Men her er EU-bureaukraterne i Bruxelles vores lovgivere. De demokratisk valgte danske politikere får et skud for boven, når man sådan kan omgå reglerne og giver mulighed for, at hundeluftning i Sverige i en kort periode kan få familiesammenføring, alligevel selv om man ikke er fyldt 24 år, siger Peter Skaarup.

Han kalder det "ren spekulation og ren proforma", hvis man på den måde kommer ind ad bagvejen.