DF uenig med Løkke: Vi kan ikke ændre konventionerne, vi må opsige dele af dem

Det er ikke realistisk at reformere menneskerettighedskonventionen, mener DF's Søren Espersen

Det kan ikke lade sig gøre at ændre på de internationale konventioner, som blandt andet blokerer for, at Danmark sender kriminelle flygtninge og indvandrere ud af landet. Sådan siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, i ‘Vi ses hos Clement’ på DR2.

- Vi indser, at vi kan ikke få ændret konventionerne. Men vi kan gøre det, at vi kan opsige dele af det, siger Espersen til vært Clement Kjersgaard.

Det er ellers netop, hvad VLAK-regeringen har sat sig for. Onsdag den 24. januar slog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) endnu en gang fast, at Danmark skal reformere fortolkningen af en af de konventioner, som Danmark har underskrevet, nemlig menneskerettighedskonventionen.

- Vejen frem er at reformere for at bevare, sagde Løkke, da han talte foran europæiske statsledere i Strasbourg.

Men det er urealistisk, lyder det altså fra Dansk Folkepartis næstformand. Derfor er den eneste mulighed, at Danmark trækker sig ud af dele af konventionerne:

- Vi har selv sagt ja til at være med, og så er der noget, der går helt ad Pommern til - der trækker vi os væk, siger Søren Espersen.

I siger, man får ikke konventionerne ændret. Danmark får dem ikke skrevet om?

- Jeg kan da godt prøve, men det vil tage 25 år.

Så regeringen skal i givet fald sige, at vi melder os ud af dele af konventionerne?

- Ja. For eksempel det med, at vi ikke har ret til at udvise kriminelle, som for eksempel er statsløse - det vil vi have ret til.

Du kan se hele interviewet søndag kl. 21.45 på DR2 og efterfølgende på dr.dk/tv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk