DF: Unge skal bag tremmer straks

Dansk Folkeparti foreslår en markant skrappere kurs over for kriminelle unge. De unge skal væk fra gaden og ind bag tremmer med det samme, hvis det lavet noget ulovligt foreslår partiet i TV-AVISEN.

Dansk Folkeparti vil have unge kriminelle bag tremmer straks de har begået noget ulovligt. (© DR)

De seneste knivoverfald, nogle med dødelig udgang får nu Dansk Folkeparti til i TV-AVISEN at foreslå en straksdomstol, så unge kriminelle kan komme bag tremmer eller på institution straks.

- Unge i nattelivet, der tages på fersk gerning, skal for en dommer inden for 24 timer, og hvis de uomtvisteligt har overtrådt loven, skal de afsone straffen med det samme. Det kan være 3-5 dage, hvor de skal i fængsel eller på institution. Der skal være en klar konsekvens, og straffen skal falde hurtigere, siger Kristian Thulesen-Dahl, der er gruppeformand i DF.

12-årige skal ikke i fængsel

Desuden vil DF sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år, og straffesager mod de 12-18 årige skal foregå ved særlige ungdomsdomstole.

- Vi forestiller os ikke, at de 12-årige skal i fængsel, de skal på institution, hvor der bliver taget særligt hånd om de unge mennesker, siger Kristian Thulesen-Dahl.

Han siger, at ungdomsdomstole tager sig af særlige problemer i ungdomsmiljøer. Problemerne er voksende, derfor kræver det særlige initiativer for at imødegå det.

V og K er interesserede

DF fremsætter forslagene i en hasteforespørgsel i Folketinget allerede i næste uge.

Venstres retsordfører, Kim Andersen, og hans konservative kollega, Tom Behnke, er meget interesseret i forslaget om straks-domstolene, mens de begge afviser at sætte den kriminelle lavalder ned til 12 år.

Ungdomsdomstolen har Kim Behnke derimod svært ved at se for sig, mens Kim Andersen gerne vil se på forslaget.

Facebook
Twitter