DF: Uro i Paris og Rosenhøj er terror

Optøjerne i Frankrig og hærværket i Rosenhøj ved Århus falder ind under begrebet terror. Det mener Dansk Folkeparti. Men politiet afviser det fuldstændigt.

Hærværket i Rosenhøj ved Århus hører ind under, hvad man kan kalde terrorisme, mener Dansk Folkeparti, der netop har fået sat 150 millioner kr. af til terrorbekæmpelse.

Unge, der brænder biler af i Paris' gader eller knuser ruder i en århusiansk forstad, er også en slags terrorister. Det mener Dansk Folkeparti, som fremlagde den udvidede terrorist-definition netop som partiet har fået 150 millioner sat af på finansloven til at stoppe terrorismen.

- Se nu balladen i Frankrig - det er terror, siger DFs næstformand Peter Skaarup til Politiken.

- Se nu også balladen i Rosenhøj i Århus, hvor unge mennesker har knust butiksruder og brændt en børnehave af. De er også terrorister i en eller anden forstand, siger Peter Skaarup.

De 150 millioner kroner, som regeringen har sat af til terrorbekæmpelse efter pres fra DF, er begyndelsen på at realisere de 49 konkrete forslag, som indgår i regeringens terrorplan. Det er blandt andet forslag om øget overvågning og telefonaflytning.

Politiet: Ikke terrorisme

Men det giver ikke mening, at tale om terrorisme i forbindelse med uroen i Rosenhøj, mener politiet.

- Overhovedet ikke. Det her er enkeltstående begivenheder. Der er ikke noget politisk motiv. Det kommer ikke i nærheden af, hvad vi normalt forstår ved terrorisme, siger politimesteren i Århus Jørgen Illum.

Heller ikke formanden for Politimesterforeningen, Poul Løhde, vil kalde Rosenhøjhærværket for terrorisme:

- Nej, det vil vi ikke. Vi vil kalde det grov kriminalitet. Noget, der skal bekæmpes af politiet med de metoder, som vi kender, siger Poul Løhde til Radioavisen.

Konservative: DF roder tingene sammen

De konservatives retsordfører Tom Behnke er heller ikke enig i DFs udmeldinger:

- Det er jo helt galt og det er helt forkert. Det ødelægger også debatten, når man begynder at rode tingene sammen under et fælles begreb. Så kommer tingene helt ud af proportion, siger Tom Behnke til Radioavisen.

ExternalContent