DF-veteran har fået nok og melder sig ud: 'Pia Kjærsgaard har tabt hovedet'

Pia Kjærsgaard har sat tingene i kog, efter hun delte tweet, der kaldte Kristian Thulesen Dahl for en tøsedreng.

Jette Skive blev i 2018 formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg. Hun blev dermed den første DF'er til at sidde på en formandspost i Kommuners Landsforening. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)

Et enkelt tweet fra Pia Kjærsgaard har været yderligere benzin på det bål, der lige nu brænder under Dansk Folkeparti.

Søndag delte partistifteren et tweet fra folketingskandidaten Nana Harring, hvor der stod:' Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng'.

Bemærkningen leder tankerne hen på det landsmøde hos Fremskridtspartiet i 1995, hvor partiet smeltede sammen for åben skærm, og Dansk Folkeparti efterfølgende opstod.

Undervejs fik Kresten Poulsgaard fra talerstolen kaldt Kristian Thulesen Dahl for netop en tøsedreng.

Nu er det så Pia Kjærsgaard, der bruger ordet om manden, som i 2012 afløste hende som formand for partiet. Over for BT bekræfter Pia Kjærsgaard, at Kristian Thulesen Dahl set med hendes øjne er en tøsedreng.

Men det er et niveau, der får flere i Dansk Folkeparti til at sige fra.

Jette Skive har i 26 år været medlem af Dansk Folkeparti. Hun har som rådmand i Aarhus været en af partiets største profiler uden for Christiansborg.

Hun siger, at hun ikke kan se sig selv i Dansk Folkeparti mere og derfor har meldt sig ud.

- Når hun går ud og siger, at et gruppemedlem fra Dansk Folkeparti er en tøsedreng, så bruger hun Fremskridtspartiets metoder, som hun selv er flygtet fra. Pia Kjærsgaard må have tabt hovedet, når hun kan finde på at sige sådan noget.

- Der er mennesker i Dansk Folkeparti, der er blevet smidt ud for langt, langt mindre i hendes tid. Det blev kylet ud, hvis de bare nærmede sig noget af det. Det er helt grotesk, det hun siger, helt grotesk. Når jeg hører, hun går ud og kalder et partimedlem for en tøsedreng, så hører alting op. Det er for barnligt, siger Jette Skive.

Skaarups exit blev dråben

Den tidligere rådmand siger, at hun siden formandsvalget har haft sværere og sværere ved at være en del af Dansk Folkeparti. Hun har set, hvordan både folketingsmedlemmer og en række ansatte har forladt partiet, efter Morten Messerschmidt blev formand.

Men dråben, der fik bægeret til at flyde over, kom fredag, da Peter Skaarup sagde stop.

- Peter Skaarup er nok det mest sindige menneske. Når han står som gruppeformand og siger, at nok er nok, så sagde jeg det også to minutter efter, siger Jette Skive.

Pia Kjærsgaard har ikke ønsket at stille op til interview om sit tweet og beskrivelse af Thulesen Dahl som en tøsedreng.

Men Morten Messerschmidt sagde søndag, at han opfordrede Kristian Thulesen Dahl til hurtigt at melde ud, om han ville fortsætte i Dansk Folkeparti eller følge Peter Skaarup over i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

'Hører til i en sandkasse'

Den opfordring har Thulesen Dahl dog ikke taget til sig. Han har mandag ikke ønsket at stille op til interview, men har lavet en længere opdatering på Facebook.

Her skriver han:

- Jeg overvejer selvfølgelig min situation lige nu. Mange af mine gode venner har forladt partiet. Men jeg har stadig rigtig mange gode venner tilbage i partiet.

I samme opdatering langer han ud efter Pia Kjærsgaard for tøsedreng-kommentaren.

- For øger det danskernes respekt for DF, at vi kalder hinanden for øgenavne? Som var det tilbage i skolegården…Øger det respekten for DF, at vi selv leder danskernes tanker hen på det ballademøde, der var i Fremskridtspartiet i 1995 og som DF opstod på ruinerne af?' skriver han.

Folketingskandidat og tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Morsø Annette Svindborg har også fået nok. Hun melder sig ud af Dansk Folkeparti og skifter til Inger Støjbergs nye parti.

- Pia Kjærsgaard kalder ham for en tøsedreng. Jeg synes, det er noget, der hører til i en sandkasse. Det er ikke noget, jeg vil lægge navn til, så jeg har taget den beslutning, at det er slut, siger Annette Svindborg.