Tema Grænsekontrol

DF: Vi vil stadig se på muligheden for flygtningelandsbyer

Det er forkert, at midlertidigt ophold til flygtninge giver staten en merudgift, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

Udlændingeordfører hos Dansk Folkeparti siger, at partiet vil kæmpe videre for at etablere flygtningelandsbyer i Danmark, selvom regeringen afviser muligheden. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Der bliver ikke etableret nogen såkaldte flygtningelandsbyer i Danmark, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i forbindelse med, at redegørelsen "Rapport om statslige flygtningelandsbyer" offentliggøres i dag. Det skriver Jyllands-Posten.

I rapporten vurderes det blandt andet, at flygtningelandsbyer vil øge de offentlige udgifter.

Men den konklusion køber udlændingeordfører hos Dansnk Folkeparti Martin Henriksen ikke.

- Det er faktuelt forkert, at det vil være forbundet med merudgifter, at flygtninge er i Danmark midlertidigt i stedet for permanent, for det siger jo sig selv, at jo kortere de er her, jo mindre bliver udgiften, siger han.

Dansk Folkeparti vil derfor blive ved med at presse regeringen og de øvrige partier til at genoverveje, om det er muligt at etablere flygtningelandsbyer, siger han.

DF: Regeringen gemmer sig bag konventionerne

I rapporten bliver det også konkluderet, at det vil være konventionsstridigt, hvis personer med flygtningestatus placeres i landsbyer uden at have samme rettigheder som andre udlændinge, der befinder sig lovligt i Danmark.

- Det er jo ikke første gang, Venstre gemmer sig bag konventionerne, når det kommer til stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, men vi giver ikke op af den grund, siger Martin Henriksen.

Han understreger, at Dansk Folkeparti mener, at der stadig er behov for stramninger i asyl- og udlændingepolitikken.

- Dansk Folkepartis politik er klar: flygtninge i Danmark skal være her midlertidigt, og vi vil kæmpe videre for, at det bliver gennemført, også selvom der er kommet den pågældende rapport.