DF vil have mere håndværkerfradrag og færre afgifter

Håndværkerfradraget skal udbygges, til gengæld skal mange afgifter helt væk, lyder det i DF's erhvervspakke.

Kristian Thulesen Dahl vil ikke bare bevare, men også udvide håndværkerfradraget. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Dansk Folkeparti er nu klar med sit udspil til en ny erhvervspakke, der skal forhandles på plads i løbet af efteråret.

Partiet foreslår blandt andet, at danskerne kan skyde 50.000 kroner ind på en såkaldt aktiesparekonto, hvorfra man kan købe og sælge aktier.

- Vi målretter regeringens forslag om en aktiesparekonto, så det bliver mere i stil med det, som LO også tidligere har gjort sig til talsmand for.

- Med vores forslag bliver ordningen for almindelige lønmodtagere, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til Avisen Danmark mandag.

Det skal være med til at finde de penge, som DF ønsker at bruge på at beskære eller fjerne en række afgifter og udvide håndværkerfradraget.

Med til at modvirke sort arbejde

I sit forslag lægger DF nemlig op til, at håndværkerfradraget ikke alene bevares, men udvides til også at omfatte almindelige håndværkeropgaver.

- Det er ikke mindst gavnligt for små og mellemstore virksomheder i de mere tyndt befolkede dele af landet, og det er med til at modvirke sort arbejde, siger Thulesen Dahl.

Han ser også en række afgifter enten beskåret eller helt afskaffet. Det skal gøre det mindre attraktivt at handle syd for grænsen. Regeringen har ikke været vidtgående nok på området, lyder det:

- Helt konkret peger vi på at fjerne emballageafgiften, droppe stigninger i afgifter på kaffe, te, vin, chokolade og sukker.

- Og hvis man også afskaffer tillægsafgiften for alkohollignende sodavand samtidig med, at man fjerner nøddeafgiften, som er regeringens helt store slagnummer, så ender vi med en grænsehandelspakke, som vil være med til at gøre helt almindelige hverdagsprodukter lidt billigere og bringe handel tilbage til danske butikker.

- Samtidig vil det lette virksomhederne for en hel del administrativt bøvl, siger han til avisen Danmark.

Enige om den overordnede ramme

Kristian Thulesen Dahl tror på, at han kan få partiets ønsker igennem, når han skal forhandle med regeringen i den kommende tid:

- Vi er enige om den overordnede ramme. Frem mod 2025 anvender vi i omegnen af to milliarder kroner til at sikre bedre forhold for erhvervslivet.

- Vi synes som regeringen, at det er helt rigtigt at starte oprydningen i den jungle af mærkværdige og i nogle tilfælde decideret uforklarlige afgifter, som virksomheder og myndigheder må døje med.

/ritzau/