DF vil ikke betale den sidste del af EU-regning

DF vil ikke betale 1,3 millioner tilbage i sagen om de to EU-fonde Meld og Feld.

Morten Messerschmidt har ikke underskrevet en fratrædelsesaftale med en ansat, og vil derfor ikke betale 1,3 millioner kroner tilbage til EU. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

DF afviser at betale den sidste del af EU-regningen i sagen om tilskud til politiske kampagner og et gyldent håndtryk på 1,3 millioner kroner til en medarbejder.

Det har partiet orienteret Europaparlamentets administration om. Kravet var tilbagebetaling af 2,9 millioner kroner.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har sagt, at DF betaler de 1,6 millioner kroner tilbage, som ifølge præsidiet er brugt på politiske kampagner i Danmark i strid med reglerne.

De sidste 1,3 millioner kroner er gået til et gyldent håndtryk til en medarbejder, og dem afviser DF at betale, da pengene ifølge partiet er blevet administreret af alliancen Meld og fonden Feld selv og ikke direkte af Dansk Folkeparti.

Og den forklaring fastholder Dansk Folkeparti, efter at partiet har indhentet en vurdering fra en fransk advokat, siger DF-medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt.

Ifølge Morten Messerschmidt har advokaten efter at have gennemgået "samtlige sagsakter" konkluderet, at ansvaret ligger hos den eller de personer, der indgik og underskrev aftrædelsesaftalen. Det var ifølge DF ikke Messerschmidt.

/ritzau/

FacebookTwitter